ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο Τύρναβος τίμησε τον πολιούχο Άγιο Γεδεών

* ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2016 14:40

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η πόλη του Τυρνάβου και ο Δήμος γενικότερα τίμησε τον πολιούχο του, Οσιομάρτυρα Γεδεών, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας και άλλων αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

Αν και οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές ωστόσο η συμμετοχή των πιστών στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν πολύ μεγάλη.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντων των μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του οικοδεσπότη σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου καθώς και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε τον ιερέα του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, καταγόμενο από τον Τύρναβο σε πρωτοπρεσβύτερο.

Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Ιερής εικόνας του Αγίου και αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στη συνέχεια ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γεδεών και τα μηνύματα που πρέπει να αντλούμε από τη θυσία του.

Άψογη από κάθε άποψη η προετοιμασία των θρησκευτικών εκδηλώσεων από τον τελετάρχη πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο Τσούτσουρα.

Στην χθεσινή πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και λιτανεία παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής κ. Νίκος Παπαδόπουλος, δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη, ο υποδιοικητής της ΔΕΜΥ αντιπλοίαρχος Δημήτριος Χουλιαρός, αρχισμηνίας Αθανάσιος Αναστασόπουλος και η ο επιλοχίας Νικόλαος Χάιδος, o υποδιοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Γιώργος Πατσιαούρας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, οι αντιδήμαρχοι, κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, Χρήστος Τσιόπας, Γιώργος Κουτσοδήμος, Γιώργος Μπανταβάνης και Κώστας Χρυσοβέργης, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στέλιος Ροντούλης, ο πρόεδρος των Διαδημοτικών Σφαγείων Τυρνάβου – Λάρισας κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, οι πρώην δήμαρχοι Τυρνάβου κ. Δημήτρης Κουγιώνης και Σταύρος Δόβας, το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο επίτιμος πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και περιχώρων κ. Θανάσης Τσικριτσής, κ.α. Τιμές στον Άγιο Γεδεών απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή και στρατιωτικό άγημα της ΔΕΜΥ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass