Ανασκόπηση 2016

Μαύρο νέφος «σκέπασε» τη Λάρισα

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΦΥΣΟΥΣΕ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΕΞΕ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2016 13:00

Το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου ένα τεράστιο μαύρο νέφος γίνεται ορατό σε όλη τη Λάρισα.

Νέφος που προκλήθηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Βιομηχανία Ανακύκλωσης Ελαστικών στο 8ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου στον Πλατύκαμπο.

Για λόγους ασφαλείας για μισή ώρα περίπου διακόπτεται η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της γειτονικής ΠΑΘΕ και, λόγω της έντασης της φωτιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλίας ζητά τη συνδρομή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας ενώ από τη Θεσσαλονίκη κλήθηκαν οχήματα για να μεταφέρουν αφρό.

Με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Κώστα Νούσιο, να διαβεβαιώνει για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν από την εκδήλωση της φωτιάς και τις επόμενες ώρες, έδειξαν 18 μικρογραμμάρια αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο αέρα. Μέγεθος πολύ χαμηλότερο του ορίου ασφαλείας των 51 μικρογραμμαρίων άνω των οποίων είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων.

Η Λάρισα αποδείχθηκε «τυχερή» αφού οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ημέρα έδιωξαν το νέφος μακριά από την πόλη, διότι σε διαφορετική περίπτωση η συγκέντρωση αιωρουμένων σωματιδίων θα μπορούσε, όπως λένε οι ειδικοί, να φθάσει και τα 200 με 250 μικρογραμμάρια και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος σε μία τέτοια περίπτωση, αν αναλογιστεί ότι από την καύση ελαστικών παράγεται μονοξείδιο, διοξείδιο και διοξίνες.

Τις επόμενες ημέρες επίσης, ευτυχώς δεν έβρεξε στην περιοχή, αφού σημειώθηκε ο κίνδυνος, τα υπολείμματα της καύσης των ελαστικών να περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Η Λάρισα στάθηκε τυχερή από τους ανέμους που φυσούσαν εκείνη την ημέρα, αλλά σε ποια περιοχή «κατέληξε» το επικίνδυνο νέφος και αν σε εκείνη την περιοχή έγιναν περιβαλλοντικές μετρήσεις, είναι ένα ερώτημα που δεν θα απαντηθεί ποτέ…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass