Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ «Ε» ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Παγκόσμια διάκριση για τον Βασίλη Ντάμπλη

* Βρίσκεται στη short list της κατηγορίας Travel των Sony World Photography Awards στα οποία έλαβαν μέρος 173.444 φωτογράφοι από 171 χώρες (!)

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2015 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:13

Ο φακός του φωτογράφου της «Ε», Βασίλη Ντάμπλη στόχευσε διάνα αφού έγινε ένας από τους δέκα παγκοσμίως που θα διεκδικήσουν το έπαθλο του διαγωνισμού που διενεργεί η εταιρία Sony (World Photography Awards) υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας (World Photography Organisation -WPO).

Ο 36χρονος, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, προκρίθηκε στα τελικά της ενότητας Travel με αφορμή 8 φωτογραφίες του από το νησί της Λευκάδας. Το γεγονός πως βρίσκεται ανάμεσα στους 10 φιναλίστ αποτελεί μεγάλη τιμή αν αναλογιστούμε πως στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 173.444 φωτογράφοι από 171 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση των συμμετοχών της τάξης του 24% σε σχέση με πέρυσι.

Μαζί με την Υοκο Naito από την Ιαπωνία, την Nazir Anis από τη Μαλαισία, την Ινδή Nadia Maria Dias, τον Ιταλό Andrea de Franciscis τον Γερμανό Peter Franck και τους: Zbynek Hrbata (Τσεχία), Bernhard Lang (Γερμανία), Adhi Prayoga (Ινδονησία) και Farid Sani (Ιράν) ο Βασίλης Ντάμπλης θα διαγωνιστεί με σκοπό να κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους δέκα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 23 Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο. Σημαντικό θα είναι το γεγονός πως τα έργα τόσο των νικητών όσο και των υπολοίπων που βρίσκονται στη Short List θα εκτεθούν στο Somerset House του Λονδίνου από τις 24 Απριλίου ως και τις 10 Μαΐου.

Μιλώντας για τους προεπιλεγέντες φωτογράφους ο Astrid Merget Motsenigos, Creative Director του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και διοργανωτής των βραβείων, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ο μοναδικός σκοπός του παγκόσμιου διαγωνισμού είναι να γιορτάσουμε και να εκτιμήσουμε τους ταλαντούχους καλλιτέχνες που εργάζονται στη φωτογραφική βιομηχανία. Για άλλη μια φορά, η λίστα δείχνει τη ζωντάνια, την πολυμορφία και την ικανότητα των φωτογράφων. Ο αριθμός ρεκόρ των συμμετοχών έδωσε στην ομάδα εμπειρογνωμόνων ένα μνημειώδες έργο, αλλά είμαστε να σας παρουσιάσουμε μια λίστα που παρουσιάζει πραγματικά μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου».

*Ο Βασίλης Ντάμπλης γεννήθηκε το 1978 στη Λάρισα. Σπούδασε κινηματογραφία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη σχολή «Σταυράκος Ελληνικό σινεμά και τηλεόραση» και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως φωτογράφος το 2000. Ο Βασίλης ειδικεύεται στη φωτογραφία ταξιδίου και στην ειδησεογραφική φωτογραφία ενώ έχει καλύψει αρκετές ιστορίες της ελληνικής κοινωνίας. Για τον εκδοτικό οργανισμό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εργάζεται από το 2005.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass