ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Ισότιμη η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2016 10:37

Η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι ελεύθερη μόνο με τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «με απόφαση του Υπουργείου Υγείας (ν. 4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016) καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στις Δημόσιες Δομές Υγείας της, καθώς και παροχής νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους (μη άμεσα ή μη έμμεσα ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα, όσοι έχουν απολέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις και δεν δικαιούνται παροχών υγείας λόγω οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία) και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας.

Η ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανόμενων σε αυτή των εκάστοτε απαιτούμενων κλινικοεργαστηριακών και λοιπών εξετάσεων, των δικαιούχων παρέχεται σ' αυτούς μέσω των αντίστοιχων ιατρείων και εργαστηρίων όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας, των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, των δημοτικών ιατρείων καθώς και των ιδρυμάτων αποκατάστασης και κοινωνικής φροντίδας που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η νοσηλευτική περίθαλψη των δικαιούχων παρέχεται σ' αυτούς μέσω των νοσοκομείων και των λοιπών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η φαρμακευτική περίθαλψη των δικαιούχων παρέχεται σ' αυτούς, κατόπιν αντίστοιχης ιατρικής συνταγής, από τα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία παρέχονται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα για την πόλη μας οι ανασφάλιστοι έχουν δυνατότητα ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε:

- ΠΕΔΥ: τηλ. 2410- 534728, 2410- 574729, 2410 -532671

-Νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας 2410 -560255, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 1535.

-Κέντρα Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass