Στη Λάρισα η επόμενη συνάντηση κινημάτων κατά των πλειστηριασμών

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 7:54 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκ 2016 7:57

Στη Λάρισα, εντός του Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση κινημάτων της Θεσσαλίας κατά των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατά την πρώτη αντίστοιχη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στον Βόλο.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή εμπειριών και η κλιμάκωση της δράσης, για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας. Κρίθηκε δε, ως απολύτως αναγκαία και καθοριστική, δεδομένου ότι από τις αρχές του ερχόμενου έτους, δρομολογείται το σύστημα ηλεκτρονικής διεξαγωγής των πλειστηριασμών, το οποίο ήδη προετοιμάζεται.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «αδιαπραγμάτευτη στόχευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι να μην επιτρέψει σε οποιονδήποτε να λεηλατήσει τη λαϊκή περιουσία προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους. Η λαϊκή περιουσία θα παραμείνει στον λαό και μόνον μια αληθινά δημοκρατική κυβέρνηση που δεν θα σφετεριστεί την ψήφο των πολιτών θα νομοθετήσει για τη διευθέτηση χρεών προς τις τράπεζες και το δημόσιο, με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και κανενός άλλου ντόπιου ή ξένου τοκογλύφου».

Από τη σύσκεψη, προέκυψαν ενδιαφέρουσες απόψεις και σκέψεις για τη συνέχεια της πρωτοβουλίας, όπως η ενίσχυση του κινήματος με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ρεύμα και το νερό και φυσικά με υπερχρεωμένα νοικοκυριά και βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω των μνημονίων, η συνεισφορά, με νομικές συμβουλές, δικηγόρων στο κίνημα, συναντήσεις με φορείς της κάθε πόλης για να γίνουν γνωστές οι προτάσεις της κίνησης, η χαρτογράφηση των μελών του κινήματος ανά περιοχές ώστε να προκύπτει ενημέρωση για πλειστηριασμούς και εξώσεις.

Μέσα στο Γενάρη θα γίνει νέα πανθεσσαλική συνάντηση αυτή τη φορά στη Λάρισα, ώστε να γίνει καλύτερος συντονισμός και με άλλους φορείς που η κάθε κίνηση ανά νομό θα ενημερώσει και οργανώσει τη δράση τους στην περιοχή της.

Θα γίνουν συναντήσεις ανά περιοχές με φορείς και πολίτες ώστε το κίνημα να μεγαλώσει και να φτάσει σε κάθε γειτονιά και να γίνεται πιο μαζικό και δυνατό για να παλέψει ενάντια και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έρχονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass