Η ΦΕΙΔΙΟΥ …ΜΑΓΝΗΤΙΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η πιο λαμπερή γειτονιά της Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 14:23

Έγινε κάτι σαν παράδοση, στην οδό Φειδίου στη Λάρισα, να υποδέχεται όλη μαζί η γειτονιά τις λαμπρές μέρες των Χριστουγέννων, πανηγυρικά…

Ο ένας γείτονας μετά τον άλλο, ξεκινά από νωρίς το στόλισμα εξωτερικά του σπιτιού του και σταδιακά η εικόνα συμπληρώνεται μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς οι περισσότεροι έχουν προσφέρει ένα κομμάτι του παζλ, στο σύνολο της φωτεινής εικόνας του πεζοδρόμου, καταφέρνοντας να τον αναδείξουν τον πιο λαμπερό στην πόλη.

Για άλλη μια χρονιά η Φειδίου …λάμπει από τα χιλιάδες λαμπιόνια, που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της, ενώ φιγούρες αγγέλων σε ανθρώπινη διάσταση και ελάφια ,υψώνονται επιβλητικά πάνω από τα κεφάλια των περαστικών και γύρω από μια φάτνη με πλούσια δώρα. Κανένας πολίτης που περνά από εκεί, δεν μένει αδιάφορος, επεξεργάζεται κάθε γωνιά του πλούσιου στολισμού του πεζόδρομου και εντυπωσιάζεται.

Πέρυσι δε, έγινε χριστουγεννιάτικο αξιοθέατο για μαθητές σχολείων της Λάρισας, και ειδικότερα έγινε σταθμός σχολικών περιπάτων, με τους εκπαιδευτικούς να παρουσιάζουν στα παιδιά μια όμορφη ατμόσφαιρα Χριστουγέννων μέσα στην πόλη.

Την αρχή του στολισμού του πεζόδρομου έκανε πριν χρόνια, ο γνωστός έμπορος της Λάρισας, ο κ. Γιάννης Ψωφάκας, κάτοικος της Φειδίου και …παρέσυρε και τους υπόλοιπους.

Κάθε χρόνο προσθέτονται νέα στοιχεία στολισμού, ενώ ειδικά φέτος το χριστουγεννιάτικο σκηνικό συμπληρώθηκε χθες με την εμφάνιση μιας μικρής φιλαρμονικής ορχήστρας.

Όλοι οι γείτονες βγήκαν από τα σπίτια τους και σιγοτραγουδούσαν την Αγια Νύχτα, με τους ήχους της ορχήστρας, χαμογελώντας και απολαμβάνοντας ξεχωριστές στιγμές στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ερχονται Χριστούγεννα και το πνεύμα τους ήδη …ξύπνησε σε αυτή τη γωνιά της Λάρισας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass