ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΑΠΟ 25-40 ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ 85% ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

Λαρισινές… αποχρώσεις του γκρι

* Σύμφωνα με τη διευθύντρια των «Ster», κ. Κάλλη Χορμόβα, οι κινηματογράφοι διώχνουν πολλές νεαρές κάτω των 18 ετών, καθώς δεν επιτρέπεται να δουν «50 αποχρώσεις του γκρι»

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2015 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:02

Του Κ. Γκιάστα

Είναι ένα φαινόμενο. Τα βιβλία πούλησαν με ασταμάτητους ρυθμούς και από την πρώτη κιόλας εβδομάδα στους κινηματογράφους γίνεται το πρώτο θέμα συζήτησης. Στη Λάρισα σε μια πόλη με ιστορικό στο… ροζ, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη μια ταινία όπως οι «50 αποχρώσεις του γκρι». Εμείς δεν θέλαμε απλά να μιλήσουμε για την ταινία, αλλά για το πώς αντέδρασε το κοινό της πόλης ή για να ακριβολογούμε οι γυναίκες αυτής. Τα αποτελέσματα ίσως ενδιαφέρουν…

Σύμφωνα με την κ. Κάλλη Χορμόβα, που είναι διευθύντρια των Ster Cinemas στο Εμπορικό Κέντρο Pantheon Plaza υπήρξε αύξηση 150% για το 4ήμερο της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας σε σχέση με το προηγούμενο και αυτό χάρη στη συγκεκριμένη ταινία.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο τετραήμερο προβολής της συγκέντρωσε το 85% των συνολικών εισιτηρίων που εκδόθηκαν, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό, αφού ξεπέρασε κατά πολύ ανοίγματα μεγάλων ταινιών.

«Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη και μάλιστα αναμενόμενη, κάτι που άλλωστε φαινόταν από το μέγεθος των προπωλήσεων και κρατήσεων αρκετό καιρό πριν την έξοδό της» τονίζει η κ. Χορμόβα και σε ερώτηση για το ποιοι είναι αυτοί που την παρακολουθούν μας είπε πως είναι κυρίως γυναίκες, αν και υπάρχει ισχυρή παρουσία και ζευγαριών. Ηλικίες από 25 ως 40 ετών. Βέβαια σύμφωνα με την ίδια το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο εάν η ταινία δεν είχε λάβει αυστηρό χαρακτηρισμό Κ-18 από την επιτροπή λογοκρισίας, με αποτέλεσμα οι κινηματογράφοι να διώχνουν τον νεαρό κόσμο που επιθυμούσε να τη δει.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όσον αφορά τώρα σε πανελλήνιο επίπεδο σύμφωνα πάντα με την κ. Χορμόβα και τα στοιχεία της εταιρίας της, συνολικά στην αγορά κόπηκαν 204.200 εισιτήρια (πέρσι: 100.923), με αποτέλεσμα να παρατηρείται εκπληκτική αύξηση +102%.

Η ταινία «50 αποχρώσεις του γκρι» έκοψε το 69% των συνολικών εισιτηρίων της αγοράς, οπότε «μοιραία όλες οι υπόλοιπες ταινίες είχαν μειωμένη απόδοση με μεγάλες πτώσεις στη συντριπτική πλειονότητά τους και επομένως τέθηκαν στο περιθώριο των προτιμήσεων των θεατών. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποια θα ήταν η Νο1 ταινία αυτό το 4ήμερο. Το μόνο θέμα ήταν να δούμε πόσο ψηλά θα έφτανε» υπογραμμίζει.

Σχετικά με τα εισιτήρια τώρα η «μανία» των θεατών μεταφράστηκε σε 140.443 από 155 αίθουσες, σημειώνοντας τον πολύ καλό μέσο όρο, ακόμη και για blockbuster, των 906 εισιτηρίων ανά αίθουσα.

Πρόκειται για το 4ο καλύτερο άνοιγμα των τελευταίων 5 ετών, πίσω από τα Skyfall (165.000 το 2012), 300: Rise of an Empire (158.000 το 2014), και Pirates of the Caribbean 4 (153.000 το 2011). Το άνοιγμα αυτό πέρασε με άνεση μπροστά από εκείνα τεράστιων ταινιών όπως τα 3 Hobbit, τα 2 τελευταία Twilight, το Dark Knight Rises, το Sherlock Holmes 2, και το τελευταίο Harry Potter που είναι και οι ταινίες, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα 100.000 εισιτήρια, κατά το άνοιγμά τους, τα 5 τελευταία χρόνια…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass