ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Πολιτική σκαπάνη» για το Αρχαίο Θέατρο

* Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2015 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:02

Το Αρχαίο Θέατρο θα αποτελέσει το βασικό, αν όχι το μοναδικό, θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας που ορίσθηκε για τη μεθεπόμενη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου. Το θέμα της πορείας των εργασιών αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή νέα ευρήματα στον λόφο του Φρουρίου που ήλθαν στο φως στο πλαίσιο του έργου της βιοκλιματικής ανάπτυξης που υλοποιείται από τον Δήμο στην περιοχή.

Η συζήτηση γύρω από τα νέα ευρήματα και οι παρεμβάσεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και μερίδας αρχαιολόγων, «υποχρέωσαν» τη δημοτική αρχή να επισπεύσει τις πρωτοβουλίες της, προκειμένου αφενός να ολοκληρωθούν οι εργασίες της αποκάλυψης αφετέρου το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας να καταστεί επισκέψιμο και λειτουργικό.

Το θέμα απασχόλησε προχθεσινή σύσκεψη του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδη, της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Ανθής Ευσταθίου – Μπάτζιου και υπηρεσιακών παραγόντων με αφορμή και το εξελισσόμενο έργο στο Φρούριο.

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται τόσο στη σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης, όσο και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα διαμορφωθεί το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής. Στις 11 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 24 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου, έχουν κληθεί σε σύσκεψη, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αρχαίου Θεάτρου Αθ. Τζιαφάλιας, το μέλος της ίδιας Επιτροπής και αρχιτέκτονας Δημ. Καραγκούνης, ενώ από την πλευρά του δήμου θα μετάσχουν επίσης ο κ. Μαβίδης όπως και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λίλη Γιοβρή.

Η σύσκεψη της Τρίτης θα διευκολύνει ουσιαστικά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία η δημοτική αρχή σχεδιάζει να προσκαλέσει βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας αλλά και επιστημονικούς φορείς, όπως μεταξύ άλλων το ΤΕΕ, προκειμένου μετά τη συζήτηση να ληφθούν αποφάσεις με τις οποίες θα διαμορφωθεί από κοινού, το πλαίσιο διεκδίκησης. Με απώτερο σκοπό «αφενός να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκάλυψης, αφετέρου το Αρχαίο Θέατρο να γίνει επισκέψιμο και λειτουργικό» όπως σημειώνει στην «Ε» ο κ. Καλογιάννης.

Σημειώνεται πως το θέμα του Θεάτρου, συζητήθηκε ακροθιγώς και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο κ. Καλογιάννης μεταφέροντας διαβεβαιώσεις στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων σύμφωνα με τις οποίες, τα εκτελούμενα έργα στο Φρούριο είναι τέτοιας έκτασης που πρακτικά δεν θα εμποδίσουν μελλοντικά τις όποιες εργασίες των αρχαιολόγων στην ευρύτερη περιοχή του Θεάτρου, τόνισε ότι «πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να πρωτοστατήσει στην ολοκλήρωση του έργου της αποκάλυψης».

Επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν στην ανάγκη να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κων. Τζανακούλης είχε επισημάνει μεταξύ άλλων την ανάγκη της κατάργησης της σημερινής Επιστημονικής Επιτροπής και της παρακολούθησης της πορείας του έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass