ΠΑΡΕΕΣ ΕΜΠΟΡΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΘΙΜΟ

Υπαίθριο γλεντοκόπι, τσικνίζοντας στον δρόμο…

* Οι Λαρισαίοι ‘’συμπαραστάθηκαν’’ στην κυβερνητική προσπάθεια ψήνοντας και γλεντώντας από νωρίς χθες το μεσημέρι

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:53

Σπονδή στην οικονομική κρίση χθες από τους Λαρισαίους που ξεκίνησαν να τσικνίζουν από νωρίς το μεσημέρι. Παρέες εμπόρων, επαγγελματιών, γείτονες αλλά και διερχόμενοι φίλοι τίμησαν και φέτος την Τσικνοπέμπτη, καθιερώνοντας ως έθιμο πια το Τσίκνισμα στον Δρόμο.

Παρά το χειμωνιάτικο κρύο, που αντιμετωπίστηκε από χουχούλιασμα στη φωτιά πριν αρχίσουν να δρουν κατευναστικά το κρασί και το τσίπουρο, οι Λαρισαίοι μαζεύτηκαν υπαιθρίως, στο κέντρο και τις συνοικίες. Ο ήλιος φάνηκε περίεργος, βγήκε να δει τι τρέχει κι οι ακτίνες του βοήθησαν να στεριώσουν οι συντροφιές.

Η κνίσα άρχισε να ανεβαίνει προς τον ουρανό, από πολλά σημεία της πόλης. Κι οι συζητήσεις φυσικά επικεντρωμένες στις πολιτικές εξελίξεις και στην εξελισσόμενη διαπραγματευτική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης. Με τη συμπαράσταση και τις ευχές για επιτυχία να ανταγωνίζονται την ανησυχία.

Οι ψησταριές στήθηκαν έξω από μαγαζιά, σε πεζόδρομους αλλά και πεζοδρόμια, ποικιλία κρεάτων άρχισε να τοποθετείται πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα, το λίπος τους άρχισε να εκπέμπει μηνύματα, γείτονες και περαστικοί πλήθυναν τριγύρω, οι παρέες οργανώθηκαν εύκολα και το γλέντι στήθηκε για τα καλά. Οι μουσικές και τα τραγούδια δεν άργησαν κι όταν ξεκίνησαν οι χοροί ήταν δύσκολο να σταματήσουν. Αντιθέτως κορυφώνονταν κάθε που ξεπρόβαλαν τα κλαρίνα. Υπαίθρια, αυτοσχέδια κέντρα διασκεδάσεως ξεφύτρωσαν σε πολλές γωνιές της Λάρισας.

Οι πρώτοι μασκαράδες έκαναν την εμφάνισή τους με το χθεσινό τσίκνισμα προοιωνίζοντας την τρελή Αποκριά. Κι οι κεφάτες παρέες συνέχισαν ως αργά το απόγευμα. Πολλούς τους βρήκε το σούρουπο στο γλέντι. Άλλοι επεδίωξαν απλώς μια μικρή ανάσα-γέφυρα ώστε να συνεχίσουν τσικνίζοντας ξανά το βράδυ, πιο οργανωμένα πια στα μαγαζιά που περίμεναν καλά προετοιμασμένα για την περίσταση.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass