ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ-Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συμφωνία για τη σύνδεση «Καστρί-Λουτρού» με Νέους Πόρους

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2016 8:35

Η υλοποίηση δράσεων του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης σε όμορες περιοχές των δύο Περιφερειών, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας, μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΕΝΠΕ, κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Τεμπών, κ. Κώστα Κολλάτου, με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης των όλων απαραίτητων προκαταρκτικών ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου, για το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου – Ολύμπου, για τη σύνδεση της περιοχής «Καστρί-Λουτρό» της ΠΕ Λάρισας με τον οικισμό των Νέων Πόρων της ΠΕ Πιερίας. Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισήμανε την πεποίθηση τόσο τη δική της όσο και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς και τη βούληση της τοπικής αρχής, ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει έργο πνοής για την περιοχή ανάμεσα στις δύο Περιφερειακές Ενότητες, καθώς αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών και διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία - προσβασιμότητα των κατοίκων και των τουριστών, με τον πιο σύντομο τρόπο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Οι περαιτέρω διοικητικές και τεχνικές ενέργειες που συζητήθηκαν, θα γίνουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νομοθετικών διατάξεων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς η υλοποίηση αυτού του έργου θα σεβαστεί το περιβάλλον, αλλά και την επιθυμία των πολιτών, με τη συνεργασία των υπηρεσιών και των δύο περιφερειών για την επίτευξη αυτού του έργου για το δημόσιο συμφέρον.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου, κ. Γεώργιος Ζτάνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Σιώκας (ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος βρισκόταν στην Αθήνα) και ο επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass