ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Καθημερινά συσσίτιο από τον Σύλλογο «Ελπίς»

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2016 11:37
Πλούσια τα γεύματα που προσφέρει ο Σύλλογος με τη συμπαράσταση των συνανθρώπων μας Πλούσια τα γεύματα που προσφέρει ο Σύλλογος με τη συμπαράσταση των συνανθρώπων μας

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζει το φιλανθρωπικό έργο σε ανήμπορους συμπολίτες ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων «Ελπίς», στον Τύρναβο. Ήδη εδώ και μέρες άρχισε πάλι καθημερινά η διανομή ζεστού φαγητού, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Μέσα στην ανασφάλεια της σκληρής πραγματικότητας κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν πέρα από μια καλή κουβέντα ζεστό φαγητό καθημερινά, αφού υπάρχουν πολίτες και φορείς που προσφέρουν στον ανήμπορο συμπολίτη τα απαραίτητα ώστε να ζει με αξιοπρέπεια.

Στον Τύρναβο, συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών χρόνων αθόρυβα και χωρίς καμιά διάθεση αυτοπροβολής οι κυρίες του Συλλόγου «Ελπίς» Τυρνάβου προσφέρουν καθημερινά στο συνάνθρωπο με τη διανομή πάνω από 35 ενισχυμένες μερίδες φαγητό και επιπλέον φαγητό για οικογένειες, για μεσημέρι και βράδυ και ό,τι άλλο χρειάζεται να γεμίσει το τραπέζι όπως τυρί, γιαούρτι, φρούτο και ψωμί.

Τις γιορτές τους συμπολίτες περιμένουν και άλλα δώρα και επιπλέον ένα γιορτινό φαγητό.

Κάθε χρονιά που περνάει υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες ολόκληρες, που όχι απλά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας αλλά και ακόμα χειρότερα.

Επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε το πρόγραμμα δεν λειτουργούσε οι κυρίες του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου παρέδωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας ώστε να μην στερηθούν το φαγητό.

Καθημερινά η «ψυχή» του εστιατορίου η μαγείρισσα κ. Ιωάννα ετοιμάζει πλούσιο φαγητό, αποκλειστικά χάρη στις προσφορές των πολιτών κυρίως στη μνήμη προσφιλών τους προσώπων. Τον σύλλογο συνδράμουν οικονομικά και οι απανταχού διαμένοντες Τυρναβίτες και αρκετοί ξένοι φίλοι κυρίως από τη Λάρισα που αναγνωρίζουν το φιλανθρωπικό έργο.

Οι κυρίες του συλλόγου «Ελπίς» αφιλοκερδώς και με ανιδιοτέλεια κρατούν ζωντανή αυτή τη φλόγα αγάπης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης οι ανάγκες του συλλόγου αυξάνονται και οι κυρίες παρακαλούν όσο το δυνατόν να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό τους έργο στην πόλη του Τυρνάβου για τη διατήρησή του. Επίσης ευχαριστούν τον Δήμο Τυρνάβου για τη συμπαράστασή του.

Σήμερα, η μεγαλύτερη ανάγκη που έχει η κουζίνα του συλλόγου είναι κυρίως ελαιόλαδο ή άλλο λάδι.

Η «Ελπίς» στεγάζεται, από το 1976, σ’ ένα επιβλητικό διατηρητέο νεοκλασικό διώροφο ιδιόκτητο οίκημα προσφέροντας εκτός του υλικού έργου και πνευματικό.

Είναι καρπός κόπων πολλών ανθρώπων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται εθελοντικά για να στηρίξουν το έργο και βρίσκεται στην οδό Ηλ. Τριανταφύλλου 17, στο κέντρο του Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass