ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Η Αριστερά των δρόμων κι όχι της κάλπης

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2015 19:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:03

 


«Τα τελευταία χρόνια η μεγάλη όξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου επέφερε τέτοια ανατροπή στον ταξικό συσχετισμό δυνάμεων, ώστε ό, τι θεωρούνταν κατοχυρωμένο δικαίωμα του κόσμου της δουλειάς να έχει ανατραπεί» αναφέρει σε δήλωσή του  ο Θανάσης  Κοκκινόπουλος, υποψήφιος στη Λάρισα με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, επισημαίνοντας: «Η ανάγκη για την συγκρότηση ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης είναι στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ. Και να είμαστε σίγουροι ότι η ανάγκη αυτή δεν μπορεί να καλυφτεί από εκλογικές αυταπάτες είτε μια άλλης αριστερής διακυβέρνησης είτε με μια αριστερή αντιπολίτευση στη βουλή που θα κρατά τα μπόσικα, όταν το σύστημα έχει ξαμολήσει δετούς και δεμένους προκειμένου να επιβάλει την ταξική του κυριαρχία.

Ας μη γελιόμαστε το ζήτημα που τίθεται σήμερα είναι εάν θα αγωνιστούμε μαζικά στο δρόμο για ό, τι μας έχουν κλέψει, για το δικαίωμα του λαού στη δουλειά στη μόρφωση, στην περίθαλψη ή θα σκύψουμε το κεφάλι περιμένοντας από μηχανής σωτήρες. Όποιος, σε μια περίοδο όξυνσης των ενδο-ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και βαθιάς δομικής κρίσης του συστήματος εμπορεύεται χαμένους παραδείσους και μιλάει για εξορθολογισμό της οικονομίας, για διεξόδους εναλλακτικής ανάπτυξης κλπ προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στον λαό. Το πραγματικό επίδικο σήμερα  έχει τεθεί στο παρελθόν και θα ξανατίθεται μέχρι την τελική του απάντηση, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Και αυτό το ερώτημα δεν απαντιέται με εκλογικές αυταπάτες άλλα με τον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματά μας, για την ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης, με τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία κόντρα στην υποτέλεια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Για αυτό και χρειάζεται μια αριστερά που να είναι στο δρόμο και όχι στις κάλπες. Σας καλούμε λοιπόν κόντρα στην εκλογοκεντρική λογική που καλλιεργείται συστηματικά να στηρίξετε την συνεργασία ΚΚΕ μλ-ΜΛ ΚΚΕ και περιμένουμε να ανταμώσουμε όλοι στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης».

Και ο Θαν. Κοκκινόπουλος καταλήγει με τους στίχους του Δημήτρη Βάρου:  Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή.

Να κλείσεις θες πληγή θανατηφόρα και μες στα "Νέα" ψάχνεις για δουλειά...

Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά,

τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μιαν αιχμάλωτη γενιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass