Η Ν.Ε. ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνητική πρόταση

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2015 19:36 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:03

 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο με καθαρή κυβερνητική πρόταση, που ξεφεύγει από το ψευτοδίλημμα “Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο”. Η απόφαση της ΕΚΤ, ήταν διαπραγματευτική μας θέση και αποτέλεσμα των δικών μας διαπραγματεύσεων…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. εκλογικού αγώνα ΠΑΣΟΚ Λάρισας, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Η μόνη πολιτική παράταξη που είπε την αλήθεια στο λαό για το πρόβλημα της χώρας ήταν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήκωσε όλο το βάρος της Μεταπολίτευσης. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ηγήτορες διαδοχικά του αντιμνημονιακού μπλοκ, αντί να προσφέρουν τη συναίνεσή τους και ενισχύσουν τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης αλλά και να συντελέσουν στην επιτάχυνση των μεγάλων τομών, λαΐκισαν ασυστόλως ο καθένας για δικό του μικροκομματικό όφελος, υποσχόμενοι στους πάντες τα πάντα. Για τη ΝΔ ήρθε η ώρα του λογαριασμού του “αντιμνημονιακού” παρελθόντος της. Για το ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα της εκπλήρωσης των ασυλλόγιστων κούφιων υποσχέσεων προς όλους. Οι πολίτες μπροστά σ' αυτή την κατάσταση έχουν να διαχειριστούν από τη μία τη δύσκολη θέση τους και από την άλλη τη φρούδα ελπίδα της παροχολογίας παλαιοκομματικού τύπου. Το ΠΑΣΟΚ με αυτοθυσία προσπάθησε να αποσοβήσει τη χρεοκοπία, που οφείλεται κυρίως στην κακοδιαχείριση του Κ. Καραμανλή (2004-2009), σε μία πορεία δύσκολη, σκληρή και όχι χωρίς λάθη και παραλείψεις. Όμως σήμερα είναι εδώ ακόμη ζωντανό και έχει το ηθικό δικαίωμα να κοιτάει στα μάτια τους πολίτες. Είναι το μόνο κόμμα με καθαρή κυβερνητική πρόταση, που ξεφεύγει από το ψευτοδίλημμα “Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο”, το οποίο θα καταρρεύσει αμέσως μετά τις εκλογές, όπως και αν είναι το νέο όνομα του Μνημονίου.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διαθέσει το ιλιγγιώδες ποσό του 1,1 τρισ. ευρώ για να αγοράσει ομόλογα και να ελαφρύνει το κρατικό χρέος των χωρών της Ευρωζώνης ήταν διαπραγματευτική θέση του ΠΑΣΟΚ από το 2011. Η σημερινή απόφαση είναι αποτέλεσμα των σκληρών και μακρών διαπραγματεύσεων του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζει τη θέση αυτή από το 2011 και εγγυήθηκε σταθερά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ο μόνος δρόμος για τη διάσωση είναι η διαρκής σοβαρή και θεσμική διαπραγμάτευση και όχι οι απειλές που επέσειαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πια την πείρα να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή προς όφελος και για την προοπτική της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass