ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Να ανοίξει η δίοδος δίπλα στο Μπεζεστένι

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:59

Tο άνοιγμα της ανώνυμης οδού, μεταξύ του Μπεζεστενίου και της παλαιοχριστιανικής βασιλικής στον λόφο του Φρουρίου, ζητούν πολίτες, για να αποκατασταθεί η επαφή των δύο πλευρών του λόφου. Αιτία τα έργα που εκτελούνται στον λόφο του Φρουρίου στο πλαίσιο «βιοκλιματικής ανάπλασης τμήματος ιστορικού κέντρου της Λάρισας» και το κλείσιμο των προσβάσεων από την πλευρά της οδού Μητροπολίτου Αρσενίου, που ήταν η μοναδική δίοδος.

Με αφορμή και τη χθεσινή επίσκεψη του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη στον χώρο των έργων, επανήλθε το αίτημα, που είχε τεθεί και τις προηγούμενες ημέρες, από την «Ε», να ανοιχτεί η συγκεκριμένη πρόσβαση. Πλέον, η επαφή της πλατείας Λαμπρούλη με τον Άγιο Αχίλλιο και αντιστρόφως, λόγω των έργων, ουσιαστικά διακόπηκε. Τα έργα όμως θα κρατήσουν μήνες, οπότε πολίτες «θυμήθηκαν» τη συγκεκριμένη πρόσβαση. Πριν μερικές δεκαετίες, υπήρχε δρόμος με άσφαλτο, δίπλα στο Μπεζεστένι και πριν γίνουν τα έργα αποκάλυψης της βασιλικής. Ο δρόμος έκλεισε για τις ανάγκες των αρχαιολογικών εργασιών και παραμένει έτσι μέχρι σήμερα. Οι εργασίες στην οδό Μητροπολίτου Αρσενίου, καθιστούν απαραίτητη πια τη διάνοιξη της πρόσβασης, που θα διευκολύνει κυρίως εκείνους, που μεταβαίνουν στον Άγιο Αχίλλιο και αντιστρόφως.

Από πλευράς Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, που είναι αρμόδια, υπογραμμίστηκε στην «Ε», ότι θα γίνουν επαφές με τον Δήμο Λαρισαίων, για την καλύτερη λύση.

Ε. Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass