ΜΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Τίμησαν τους πεσόντες της "Μάχης της Σημαίας"

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2016 9:19
Από τη χθεσινή εκδήλωση της επιτροπής ιστορικής μνήμης και παράδοσης Λάρισας και του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Καρδίτσης Από τη χθεσινή εκδήλωση της επιτροπής ιστορικής μνήμης και παράδοσης Λάρισας και του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Καρδίτσης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου που βρίσκεται στο Μεζούρλο, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας του ν. Καρδίτσας και η επιτροπή Ιστορικής Μνήμης και Παράδοσης ν. Λάρισας τίμησαν χθες το πρωί για τέταρτη συνεχή χρονιά τους πεσόντες του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων στη «Μάχη της Σημαίας», το 1917.

Η εκδήλωση έγινε στον χώρο του μνημείου, επί της οδού Καρδίτσης, μπροστά από το κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης με τον εκπρόσωπο της επιτροπής Λάρισας, Κώστα Σαμουρέλη (επί της αντιδημαρχίας του οποίου το μνημείο ανασύρθηκε από τη λήθη του χρόνου) να δηλώνει πως " είναι σπουδαίο που σε καιρούς όπως οι σημερινοί, που αμφισβητείται ο πατριωτισμός και η σημαία θεωρείται κουρέλι, να βρισκόμαστε εδώ, 99 χρόνια μετά, στον τόπο της θυσίας των παιδιών που έπεσαν υπερασπιζόμενα αξίες και ιδανικά που λείπουν στις μέρες μας. Σήμερα τιμούμε τους ηρωικούς αξιωματικούς και στρατιώτες οι οποίοι υπερασπιζόμενοι τη δόξα και την τιμή της πατρίδος μας, αντέταξαν το «Μολών λαβέ» στο ιταμό αίτημα των ξένων εισβολέων για παράδοση της σημαίας μας»... Κάνοντας αναφορά σε ιστορικά στοιχεία της μάχης που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες Λαρισαίους και Καρδιτσιώτες ευζώνους από τις γαλλικές δυνάμεις" επισήμανε πως "οι πεσόντες έσωσαν την τιμή της χώρας μιας και οι σημαίες δεν παραδίδονται αλλά κατακτώνται. Όμως ο θρήνος έστω και ξεχασμένος παραμένει θρήνος καθώς τα μεν κατά βαρβάρων τρόπαια ύμνους απαιτεί, τα δε κατά Ελλήνων θρήνους"…

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας του ν. Καρδίτσας, την επιτροπή Ιστορικής Μνήμης και Παράδοσης ν. Λάρισας και από τον πρόεδρο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Αστ. Χάμο. Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass