ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ:

«Δύναμη εργατικής αριστερής αντιπολίτευσης»

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:49

Με αφορμή τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΜΑΡΣ) Λάρισας σημειώνεται πως «η παγκόσμια δομική κρίση του καπιταλισμού παρά τις ελληνικές ιδιαιτερότητες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο σε σύγκρουση με ΕΕ –ΕΚΤ- ΔΝΤ και το ντόπιο μονοπωλιακό κεφάλαιο, και όχι σε σύμπλευση και διαπραγμάτευση μαζί τους όπως προτείνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια άμεση αντισυστημική μεταβατική πρόταση διεξόδου από την κρίση η οποία θα διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη και το επίπεδο συνειδητότητας του λαού μας, είναι δυνατόν να κατακτηθεί με ένα ισχυρό μετωπικό ταξικά προσανατολισμένο λαϊκό κίνημα που να τη στηρίζει αγωνιστικά.

Σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το μέτωπο μαζί με όλες τις αριστερές δυνάμεις που θα επιλέξουν να αρνηθούν την ενσωμάτωση, είναι το μόνο που μπορεί να την αποτρέψει και να συμβάλει στην προοπτική μιας λύσης εκτός των καπιταλιστικών τειχών.

Αν όμως η εκλογική ενίσχυση της συμμαχίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ έχει σαν αποτέλεσμα να μην αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ πρώτο κόμμα μήπως καλό είναι να ψηφίσουμε τώρα ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε; Είναι ένα εύλογο ερώτημα πολλών έντιμων πολιτών και κυρίως αριστερών.

Καταρχήν, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κόσμος που θα μας ψηφίσει θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο το ερώτημα υποδηλώνει την υποταγή στο μικρό, ή της στρατηγικής στην τακτική .

Το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, θα βρεθεί εντός των εξελίξεων αμέσως μετά τις εκλογές όταν θα τεθεί επί τάπητος το πραγματικό δίλημμα, που δεν είναι «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» αλλά υποταγή, αποδοχή και συνέχιση της μνημονιακής βαρβαρότητας ή αντικαπιταλιστική ανατροπή της .

Η επόμενη μέρα δεν θα κριθεί κυρίως μέσα στη Βουλή, ούτε πολύ περισσότερο στα παζάρια με την ευρωπαϊκή και εγχώρια ολιγαρχία (που ήδη άρχισαν), αλλά στην ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ δύναμη εργατικής αριστερής αντιπολίτευσης, είναι χρήσιμη και απαραίτητη σήμερα αλλά και στις 26 Γενάρη. Όχι για «μισή ελπίδα», αλλά ελπίδα για ολόκληρη τη ζωή, για τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Η ψήφος στη Συμπόρευση είναι η πιο κερδισμένη για το λαό, γιατί η ιστορία γράφεται με ανατροπή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass