Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Τσεκούρι 60% στις συντάξεις αγροτών που εργάζονται;

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 1:40

 

«Εάν πράγματι ισχύσει η ρύθμιση περικοπής της σύνταξης κατά 60% και για τους συνταξιούχους αγρότες που έχουν συμπληρωματικό εισόδημα στις πενιχρές τους συντάξεις από τα χωράφια που έχουν κρατήσει για τα γεράματά τους, θα είναι πραγματικό “τσεκούρι” στις ήδη χαμηλές συντάξεις τους». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτηση που συνυπογράφει προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι βουλευτές της ΝΔ, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «εάν, αντιλαμβάνεται τις συνέπειες και τα αδιέξοδα των ρυθμίσεων του άρθρου 20, του Ν. 4387/2016, στην περίπτωση που η διάταξη θα ισχύσει και για τους αγρότες, οι οποίοι εάν περικοπεί το 60% της πενιχρής σύνταξής τους, θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και κοινωνικής περιθωριοποίησης».

Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι «είναι προφανές ότι όσοι συνέταξαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αγρότες συνταξιούχοι είτε θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, είτε κάποιοι θα αναγκαστούν να σταματήσουν την αγροτική δραστηριότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή της χώρας».

Κατόπιν τούτου, καλούν τον αρμόδιο υπουργό «να ξεκαθαρίσει αν η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και τους συνταξιούχους αγρότες», ενώ στην περίπτωση που «πράγματι η διάταξη αφορά, όντως, και τους συνταξιούχους αγρότες» ρωτούν αν «προτίθεται να τους εξαιρέσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass