ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ

Νέες «τριγωνικές» θέσεις στάθμευσης

*Ανεύθυνοι οδηγοί παρκάρουν όπου βρουν, εμποδίζοντας όλους τους υπόλοιπους

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2016 0:04

 

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Καθεστώς έχει γίνει η παρανομία στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης. Ασυνείδητοι οδηγοί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ίδιοι και αδιαφορώντας για την εύρυθμη κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων, σταθμεύουν στα τρίγωνα κυκλοφοριακής διευκόλυνσης μπλοκάροντάς τα.

«Είναι μια παρανομία, που έχει γίνει καθεστώς», επισημαίνουν όσοι παρατηρούν τη «διευκόλυνση» των συμπολιτών τους. Με αυτή τους την πράξη, σε συνδυασμό και με την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, ακυρώνεται ο όποιος συγκοινωνιακός σχεδιασμός της πόλης. « Όταν κάποιοι κοιτούν πώς θα βολέψουν τον εαυτό τους, τότε ματαίως ο όποιος δήμαρχος θα αναζητά λύσεις για την αποσυμφόρηση του κέντρου» μπορεί να συμπεράνει ευλόγως ο καθείς.

Η άναρχη στάθμευση παρατηρείται στα περισσότερα Τρίγωνα Κυκλοφοριακής Διευκόλυνσης. Από τα πιο «αγαπημένα» των οδηγών είναι στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Μανδηλαρά, ενώ το άλλο τριγωνάκι, αυτό στην οδό Αγίου Νικολάου, απέναντι ακριβώς από την εκκλησία, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία παράνομης στάθμευσης.

Όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας στεγαζόταν σε κτίριο της οδού Παπαναστασίου ο χώρος στο απέναντι τρίγωνο κατακλύζονταν από περιπολικά και υπηρεσιακά οχήματα, εξαιτίας της έλλειψης χώρου στάθμευσης. Τώρα βρήκαν ευκαιρία να σταθμεύουν όλοι όσοι δεν βρίσκουν κάπου αλλού να παρκάρουν, αδιαφορώντας για την κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων, εμποδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις και την κίνηση των πεζών.

Ένα επίσης, γνωστό τρίγωνο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης είναι στην οδό Σίφνου στη συνοικία της Νεράιδας. Προφανώς για λόγους διευκόλυνσης, οι ιδιοκτήτες των μονοκατοικιών αφήνουν ανενόχλητοι το όχημά τους στο τρίγωνο του δρόμου.

Πιθανόν με την τοποθέτηση κορυνών σε κάποιες περιπτώσεις στη μέση του δρόμου και σε άλλες στα πλαϊνά να λυνόταν το πρόβλημα, χωρίς κλήσεις και άλλα έξοδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass