ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Άφθονο και καθαρό νερό στην Κουλούρα Αιγάνης

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2016 0:03

 

TYΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Η σύμβαση για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των παραλίων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στην Κουλούρα υπογράφηκε από τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας του έργου κ. Φίλιππο Νικ. Αβρανά.

Πρόκειται για την αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Ελαιοτριβείο» και κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην παραλία της Δημοτικής Κοινότητας Αιγάνης.

Το έργο αυτό θεωρείται έργο ζωής και περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αφού θα δώσει τη δυνατότητα οι κάτοικοι των παραλίων της Κουλούρας, αλλά και οι παραθεριστές να απολαμβάνουν άφθονο και ποιοτικό νερό.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε στην «Ε»: «Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η νεοσύστατη Δ.Ε.Υ.Α. Τεμπών κατασκευάζει έργα, βελτιώνει υποδομές και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης των παραλίων και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θα βελτιώσει σημαντικά την ποσοτική επάρκεια του νερού που διοχετεύεται στους παραλιακούς οικισμούς και σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα -αποτέλεσμα χημικών μικροβιολογικών αναλύσεων- θα επιλυθεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα όπως είναι η υδροδότησή τους, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις διαμονής παραθεριστών, επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων».

Το έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΤ, προϋπολογισμού 291.510 ευρώ, αφορά στην αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Ελαιοτριβείο» με την κατασκευή αντλιοστασίου και την τοποθέτηση αγωγών πολυαιθυλενίου, τεσσάρων χιλιομέτρων περίπου, προκειμένου να ενισχυθεί η υδροδότηση της παραλίας Αιγάνης βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των λουομένων των παραλίων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Ι. Αργυρίου, το μέλος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΤ κ. Ι. Σακκαβός, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Κ. Νταφούλης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αχ. Διψάνας, ο πρόεδρος Καστρί – Λουτρού κ. Β. Μπάκαβος, η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γιούλη Τσιτσιουβά και η υπάλληλος του Τμήματος κ. Βάσω Μπαρμπούτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass