ΓΙΑ «ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ»

Αποδοκιμάζει Κόκκαλη ο Δικηγορικός Σύλλογος

* Κόκκαλης στην «Ε»: «Μου αρκεί η πλειοψηφία που θα μπορούσε να είναι 8-6. Η πολιτική θέση ενός βουλευτή κρίνεται μόνο από τον λαό»* Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα αποφάσισε το Δ.Σ. του Δ.Σ.Λ.

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 1:24

Του Κώστα Γκιάστα

Να αποδοκιμάσει τον βουλευτή – δικηγόρο Βασίλη Κόκκαλη για τη στάση που κράτησε στο θέμα του ασφαλιστικού, με την έκδοση δελτίου Τύπου, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας που συνήλθε σε απαρτία σε τακτική συνεδρίαση. Οκτώ μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν υπέρ, 4 κατά, δύο αποχώρησαν λίγο πριν συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και ένα μέλος απουσίαζε εξ αρχής.

Απόφαση που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ελήφθη «λόγω της πολιτικής συμπεριφοράς και στάσης του που συνιστά εμπαιγμό απέναντι στους δικηγόρους, με συγκεκριμένο σκεπτικό: Τις επανειλημμένες μεγαλόστομες προηγούμενες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του για καταψήφιση του ασφαλιστικού, τις οποίες διέψευσε πανηγυρικώς, και με τις κοινοβουλευτικές του προκλήσεις, δηλαδή την αποστροφή του κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής περί «μικροαδικιών σε βάρος των δικηγόρων», και την κατάθεση τροπολογίας στο ίδιο νομοσχέδιο, όχι για τα φλέγοντα ζητήματα των συναδέλφων του, αλλά για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής…»

Από την πλευρά του ο Λαρισαίος βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Δ.Σ. των συναδέλφων του δήλωσε λακωνικά στην «Ε»: «Μου αρκεί ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 8-4-3 με την μια απουσία να είναι προγραμματισμένη. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν 8-6-1. Άξιο απορίας είναι τα κίνητρα της συγκεκριμένης απόφασης διότι αντίστοιχες αποφάσεις δεν ελήφθησαν μα ούτε και θα ληφθούν από αντίστοιχους συλλόγους στην Ελλάδα. Η πολιτική θέση και η βουλευτική συμπεριφορά επιδοκιμάζεται ή αποδοκιμάζεται μόνο από τον λαό».

* Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Δ.Σ., ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κατσαρό για τις εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στις 6-5-2016 την απόφαση της οποίας για παράταση της αποχής δικηγόρων έως και 14.5.2016 επικύρωσε ομόφωνα.

Ενημερώθηκε για τις ύστατες προσπάθειες των συλλογικών οργάνων του κλάδου στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του Ασφαλιστικού – Φορολογικού με σκοπό την ψήφιση βελτιωτικών τροπολογιών που δεν ευοδώθηκαν. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του για την κατάσταση που έχει πλέον δημιουργηθεί και την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Λ. ενημέρωσε το Δ.Σ. για την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ή άλλης ευνοϊκής ρύθμισης του φλέγοντος θέματος που θα ανακύψει τον Ιούνιο.

Ομόφωνα αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας το συντομότερο δυνατόν κατά τις σχετικές προβλέψεις του νόμου (άρθρο 98 παρ. 2 Κώδικα Δικηγόρων), ήτοι τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 1 μ.μ., με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος: «Ασφαλιστικό – Φορολογικό – Κινητοποιήσεις».

Τέλος έγινε γνωστό πως η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θα γίνει αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου με θέματα: Ασφαλιστικό – εξελίξεις – αποτίμηση και στάση του σώματος κατόπιν εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, από 1.1.2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass