ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ:

Να ολοκληρώσουμε το έργο Του

Δημοσίευση: 30 Απρ 2016 0:49

 

«Αυτή τη νύχτα ξεχειλίζει η καρδιά μας από αγάπη προς τον Κύριο προσμένοντας την Ανάστασή του. Τη μέρα αυτή ο Κύριος τελείωσε το έργο του επί της γης και αναπαύεται. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ποιο ήταν το έργο Του, τη χαρά που έφερε μέσα από τα Ευαγγέλια, τους αρρώστους που θεράπευσε για να φτάσει μέχρι τον Σταυρό και τον θάνατό Του, και από εκεί ζήτησε τη συγγνώμη Του. Το μήνυμά Του είναι πως όλοι έχουμε αναλάβει από τα χέρια του Θεού ένα έργο. Και αυτό το έργο πρέπει να το ολοκληρώσουμε. Παίρνοντας ελπίδα από τον Χριστό», επισήμανε κατά την ομιλία του ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Με τον καιρό να είναι σύμμαχος των χιλιάδων πιστών, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, συνοδεύοντας και τους άλλους έξι Επιταφίους ναών, που κατέφθασαν στην πλατεία και ήταν οι εξής: Αγίου Νικολάου, Αγίου Αθανασίου, Αγίου Χαραλάμπους, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Με αναμμένα κεριά χιλιάδες Λαρισαίοι περίμεναν την έλευση του Επιταφίου του Αγίου Αχιλλίου, στην πομπή του οποίου προΐστατο παιανίζοντας πένθιμα εμβατήρια η φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ακολουθούσαν πρόσκοποι, η μπάντα του στρατού, μικρά κορίτσια που έραναν τον δρόμο με ροδοπέταλα, ιερείς προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, ο Επιτάφιος και χιλιάδες πιστοί.

Από πλευράς αρχών παρέστησαν: Οι βουλευτές Β. Κόκκαλης και Χρ. Κέλλας, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο περιφερειακός διευθυντής ΕΛΑΣ Θεσσαλίας ταξίαρχος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας Γιώργος Αγάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass