ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ

Εορτή της χαράς και της συμφιλιώσεως

Δημοσίευση: 30 Απρ 2016 8:16

 

Ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στο Πασχάλιο μήνυμά του αναφέρει:

«Αγαπητοί Χριστιανοί,

Με θριαμβευτικό τόνο η ορθόδοξη Εκκλησία μας ψάλλει και εορτάζει το κοσμοσωτήριο γεγονός της εκ νεκρών Αναστάσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού. Ο παιάνας της νίκης κατά του θανάτου «Χριστός ανέστη εκ νεκρών», αντηχεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, δίνοντας στους ανθρώπους την ελπίδα και την δύναμη που πηγάζει για αιώνες τώρα μέσα από το κενό μνήμα της Αναστάσεως. Αυτή η ζωντανή ελπίδα και πίστη της Αναστάσεως μας δίδει την δύναμη να σηκώνουμε τις καθημερινές λύπες και δυσκολίες της ζωής για να βγούμε νικητές στον αγώνα της ζωής αυτού του κόσμου.

Η εορτή του Πάσχα είναι εορτή της χαράς και της συμφιλιώσεως των ανθρώπων. Γι΄ αυτό άλλωστε ψάλλουμε «Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα…». Αυτήν την αγία ημέρα δεν χωρούν μίση και διχόνοιες μεταξύ των Χριστιανών. Όλοι χαρούμενοι, αγαπημένοι και αδελφωμένοι εορτάζουμε την μεγάλη νίκη επί του θανάτου και συγχωρούμε ο ένας τον άλλον.

Κατακλύζουμε σήμερα τους ιερούς ναούς για να εορτάσουμε ένα υπερφυές θαύμα που είναι η Ανάστασις του Κυρίου. Η μεγάλη και κοσμοχαρμόσυνος αυτή εορτή δεν είναι απλά και μόνον μία ανάμνηση της εκ νεκρών εγέρσεως του Κυρίου, αλλά μία ευκαιρία για να αντιληφθούμε και να ζήσουμε την Ανάσταση ως βίωμα και δύναμη στην πορεία της πνευματικής μας ζωής να γνωρίσουμε ποιος είναι ο Χριστός και η ανακαινιστική δύναμη της Αναστάσεώς Του.

Με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής εορτής, απευθύνω προς όλους εγκάρδιο αναστάσιμο χαιρετισμό, ευχόμενος την χαρά και το φως της θείας Αναστάσεως. Η ευλογία του αναστάντος Χριστού να είναι στις καρδιές σας, στις οικογένειές σας, στα σπίτια και τα έργα σας και σε όλη σας την ζωή.

Χριστός Ανέστη!

Με πασχάλιες ειλικρινείς ευχές και αγάπη εν Χριστώ αναστάντι».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass