Ικανοποίηση κυνηγών για την κατασκευή φράγματος

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2015 15:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:42

 

Ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο ολοκληρώθηκε με λιγοστά χρήματα, ένα φράγμα «ανάσα» -όπως η ίδια η τοπική κοινωνία το χαρακτήρισε- στη θέση «ΣΚΟΜΠΑ» στον δήμο Ελασσόνας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ζ' Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Μπαλατσό και συνοδεία του προέδρου του ΚΣ Ελασσόνας κ. Πακάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Πακάκη «γύρω απ' την πρωτοβουλία του Συλλόγου, για να ολοκληρωθεί το παραπάνω έργο συσπειρώθηκε η τοπική κοινωνία της Ελασσόνας, προσφέροντας ανιδιοτελή εργασία με τον τρόπο που ο καθένας μπορούσε. Ο ΚΣ Ελασσόνας εκτός των άλλων φιλοθηραματικών δραστηριοτήτων του (σπορές, απελευθερώσεις θηραμάτων κα) αριθμεί την κατασκευή 14 φραγμάτων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν μια κοινή συνισταμένη, η οποία δεν είναι άλλη απ' την προστασία του περιβάλλοντος. Πάραυτα αυτό το συγκεκριμένο έργο έχει οικονομικές και κοινωνικές ωφέλειες. Το νερό που θα υπάρχει πια στην περιοχή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφικής και γεωργικής παραγωγής».

Ο κ. Μπαλατσός τόνισε ότι «η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον ΚΣ Ελασσόνας, όπως και σε κάθε Σύλλογο της Περιφερείας Θεσσαλίας, στηρίζοντας τους με όποιο μέσο διαθέτει καθώς το έργο τους είναι πολύ σημαντικό. Το σύνολο των κυνηγών (και δεν θα αναφερθούμε μόνο στη Θεσσαλία, δεν υπάρχει γεωγραφικός διαχωρισμός σε αυτό) είναι άνθρωποι με γνώση των αναγκών του περιβάλλοντος, με συνήθειες και συνείδηση οικολογική. Είναι οργανωμένο σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες, γιατί μόνο μέσα απ' την οργάνωση και τον συντονισμό προκύπτει η διαφύλαξη, η προάσπιση και η σωστή συνύπαρξη. Οι Ομοσπονδίες και το ανώτερο όργανο η Συνομοσπονδία είναι επανδρωμένες με επιστημονικό προσωπικό και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του περιβάλλοντος με σταθερές δράσεις και πράξεις. Εν κατακλείδι, το οργανωμένο κυνηγετικό σύνολο της Ελλάδας, αναπόσπαστο κομμάτι του ανάλογου ευρωπαϊκού και διεθνούς, δρα τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο βοηθώντας τους κυνηγούς -μέλη αλλά ανεξαρτήτως τον συνάνθρωπο , την κοινωνία, το περιβάλλον, και θα συνεχίσει να το κάνει επιθυμώντας μια αμφίδρομη, αρμονική σχέση με την πολιτεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass