ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΩΛ

Ο Δημ. Κουτσούμπας αύριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2015 22:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:40

Στη Λάρισα θα βρίσκεται αύριο  Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, ο γ. γ. της Κ. Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα μιλήσει στις 7 μμ, στο Δημοτικό Ωδείο στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος.

Στη σχετική πρόσκληση των οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων: « Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να δώσουν μαχητικό παρόν στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν ως τώρα. Γιατί είναι δεκάδες οι λόγοι που κάθε άνθρωπος τους μόχθου έχει άμεσο συμφέρον να είναι το ΚΚΕ δυνατό παντού. Γιατί: Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός ο ίδιος ο λαός. Ας το σκεφτούμε, το κίνημα αδυνάτισε τα τελευταία τρία χρόνια, που το ΚΚΕ έχασε την μισή εκλογική του δύναμη. Ωστόσο, το ΚΚΕ δεν το έβαλε κάτω, πρωτοστάτησε για να λυθεί κάθε λαϊκό πρόβλημα, ενεργοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές, οργάνωσε την αντίσταση, την πάλη του λαού. Το ίδιο θα κάνει και τώρα τόσο πιο αποτελεσματικά όσο πιο δυνατό είναι παντού. Χωρίς παλινωδίες και υποχωρήσεις. Με συνέπεια. Με ανιδιοτέλεια. Για να δυναμώνει ο μόνος δρόμος που συμφέρει την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας μας, ο δρόμος του αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό, σε σύγκρουση με το σύστημα που γεννά την σαπίλα, την βαρβαρότητα. Ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας. 

Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το λαό ενεργοποιημένο, τον θέλουν στην απέξω γιατί τον φοβούνται. Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αξιοποίησε το υψηλό του ποσοστό για να δυναμώνει η λαϊκή κινητοποίηση, αλλά αντίθετα έδρασε υπονομευτικά, καλλιέργησε τη λογική της ανάθεσης, της αναμονής, περιορίζοντας τη λαϊκή παρέμβαση στην προσπάθεια για εναλλαγή μόνο μιας κυβέρνησης και όχι για αλλαγή πολιτικής. Όσο ανεβαίνει το ποσοστό του, τόσο αυτό αποβαίνει σε βάρος της λαϊκής πάλης.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί μόνο το ΚΚΕ αποτελεί τον αληθινό αντίπαλο στα μονοπώλια και στην εξουσία τους, στις κυβερνήσεις τους, της μιας ή της άλλης κοπής. Υπάρχει πια μεγάλη πείρα, αποδείχτηκε τόσα χρόνια τώρα, «άλλαζε ο Μανωλιός κι έβαζε τα ρούχα του αλλιώς». Οι κυβερνήσεις, πολυκομματικές ή μονοκομματικές άλλαζαν, το ίδιο και τα πρόσωπα, όμως η ζωή μας γίνεται χειρότερη. Γιατί; Ακριβώς επειδή η αντιλαϊκή πολιτική παρέμενε με αποτέλεσμα να φτάνουμε σ’ αυτή την κατάσταση σήμερα.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί αποκαλύπτει την αλήθεια όσο κι αν ενοχλεί κάποιους. Γιατί και τώρα στον στημένο καβγά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ότι τα μάτια και των δυο τους είναι στραμμένα στις αγορές, εναγωνίως διαγωνίζονται στο ποιος θα κερδίσει τελικά το χρίσμα, την κυβερνητική καρέκλα, την εύνοια του κεφαλαίου. Φυσικά, τα δυο αυτά κόμματα δεν είναι βέβαια ίδια, αλλιώς δε θα μπορούσε να στηθεί το νέο διπολικό σκηνικό. Είναι όμως ίδια στην ουσία της πολιτικής που στηρίζουν με νύχια και δόντια, προσκυνάνε στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, στο θεό του κέρδους, υπηρετούν αυτό το βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης με τους ματωμένους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με την υποθήκευση των λαϊκών δικαιωμάτων για να ανακάμψει έστω αναιμικά η καπιταλιστική οικονομία πάνω στα ερείπια αυτών των δικαιωμάτων».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass