Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ Β. ΒΑΡΝΑΣ

«Εκτεθειμένος για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2016 0:34

Με αφορμή την έκθεση των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Ελασσόνας για το 2014 (χρονιά παράδοσης –παραλαβής της νέας Δημοτικής αρχής) ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ελασσόνας κ. Βασίλης Βαρνάς προχώρησε σε σφοδρή κριτική κατά του δημάρχου κ. Ευαγγέλου, καθώς όπως καταγγέλλει «η έκθεση απέδειξε ότι υπήρχε πλεόνασμα ποσού και όχι έλλειμμα, όπως ισχυριζόταν ο τελευταίος».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Βαρνάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με κεκτημένη ταχύτητα από τα ψεύδη και τα μυθεύματα της προεκλογικής περιόδου με τα οποία εξαπάτησε τους πολίτες της επαρχίας Ελασσόνας, ο κ. Ευαγγέλου έσπευσε ως άλλος επιθεωρητής Κλουζώ να ανακαλύψει δήθεν μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και έλλειμμα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Ελασσόνας κατά την παραλαβή. Αναμενόμενη αντίδραση για έναν άνθρωπο που εκ του αποτελέσματος η συμπεριφορά του είναι συνυφασμένη με την παραποίηση δεδομένων και την παραπληροφόρηση. Μόνον έτσι εξάλλου, θα μπορούσε να δικαιολογήσει προκαταβολικά τη διαφαινομένη - όπως όλα δείχνουν - μελλοντική απραξία της δικής του θητείας. Δυστυχώς γι' αυτόν όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Στην σχετική συνεδρίαση της 4/6/2015 είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα τον κ. Ευαγγέλου ότι κάνει λάθος και μέσα από συγκεκριμένη συλλογιστική με στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, αποδείξαμε ότι το αποτέλεσμα είναι πλεόνασμα (ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου) και όχι έλλειμμα (5,5 εκατομμυρίων), όπως ισχυρίζεται. Αντί αυτού, εισπράξαμε την ειρωνεία και τη γνωστή αλαζονεία του κ. Ευαγγέλου μέσα από μια σειρά απαξιωτικών σχολίων. Ένα χρόνο μετά λοιπόν επαληθευόμαστε με τον πιο επίσημο τρόπο και η έκθεση των ορκωτών λογιστών επιβεβαιώνει ακριβώς τα λεγόμενά μας, ρίχνοντας ένα ακόμη χαστούκι στην από καιρό παραπαίουσα δημοτική αρχή Ελασσόνας. Άγνοια, επιπολαιότητα, ή συνειδητή επιλογή, η τοποθέτηση του δημάρχου περί μεγάλου ελλείμματος (6,5 εκατομμύρια απόκλιση) και οικονομικού σκανδάλου όπως πολλές φορές ισχυρίστηκε μέσα από δελτία Τύπου(!) στα οποία μάλιστα επικαλείτο και... αδιάσειστα στοιχεία;

Και ο Βασίλης Βαρνάς καταλήγει: Ό,τι και να συμβαίνει από τα παραπάνω, είναι εξίσου επικίνδυνο για κάποιον που ασκεί εξουσία και μάλιστα μέσα από τον ρόλο του δημάρχου. Κατόπιν αυτής της ερασιτεχνικής και τραγελαφικής συνάμα συμπεριφοράς, πολύ αμφιβάλλουμε αν ο κ. Ευαγγέλου γνωρίζει την τωρινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και πού έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το πλεόνασμα του παρέλαβε. Αλήθεια... θα βγείτε να ενημερώσετε τους πολίτες για το "λάθος" ή τις συνειδητά λάθος δηλώσεις σας κ. δήμαρχε, όπως επιβάλλουν οι κανόνες δεοντολογίας και σεβασμού προς αυτούς που σας εξέλεξαν; Δεν νομίζετε ότι αυτή τη στιγμή μία δημόσια συγγνώμη αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή σας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass