ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Κύριε Νασιακόπουλε, η μικροπολιτική έχει και όρια…»

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:36

H «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών» του Δήμου Κιλελέρ, απαντώντας στον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο, σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα που επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Κομήτσα για «αδιαφορία και αδράνεια, ώστε να παραμείνει ανενεργή για μήνες, με κίνδυνο να χαθεί οριστικά, επιχορήγηση του δήμου, ποσού 2.339.470,20 ευρώ», αναφέρει: «Έχουν περάσει 7 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, οι οποίες ανέδειξαν δήμαρχο του ιστορικού Δήμου Κιλελέρ τον κ. Νασιακόπουλο.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα βιώνουμε μια ανεξήγητη επιθετικότητα σε βάρος του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα, που μάλλον φανερώνει το αίσθημα κατωτερότητας και τον φόβο της σύγκρισης που πλανάται και τρομάζει τον κ. Νασιακόπουλο.

Μάλιστα δεν διστάζει να στρεβλώσει την αλήθεια, αλλά και να αδιαφορεί για τις συνθήκες που επικρατούσαν τον Ιανουάριο του 2011, όταν ο κ. Κομήτσας και οι συνεργάτες του ανέλαβαν τη συγκρότηση εκ του μηδενός του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κιλελέρ. Μοναδική προίκα από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, 3,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη προς διάφορους εργολάβους και προμηθευτές και άλλα τόσα σε δάνεια προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και τράπεζες.

Είναι γεγονός βέβαια ότι, μετά από τριάμισι χρόνια με αγαστή  συνεργασία δημάρχου, αιρετών και υπαλλήλων ο νέος Δήμος Κιλελέρ διαθέτει οργανωμένες και σύγχρονες υπηρεσίες και ταυτόχρονα με οικονομία, διαφάνεια και χρηστή διαχείριση κατάφερε να αποπληρώσει το σύνολο σχεδόν των χρεών των καποδιστριακών δήμων και να αφήσει στον κ. Νασιακόπουλο ταμειακό υπόλοιπο 2.100.000 ευρώ περίπου και 2.300.000 ευρώ απαιτήσεις του δήμου από τρίτους, ποσά πολλαπλάσια των όποιων οφειλών έμειναν σε εκκρεμότητα.

Δυστυχώς, ο κ. Νασιακόπουλος με το χθεσινό του δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι η χρηματοδότηση που του δόθηκε με ενέργειες του υπουργού Εσωτερικού κ. Ντινόπουλου, αφορά σε αποπληρωμή χρεών του καλλικρατικού Δήμου Κιλελέρ.

Η αλήθεια είναι ότι αφορά αναχρηματοδότηση δανείου στο Τ.Π. & Δ. και πληρωμές κατασχέσεων για χρέη των πρώην καποδιστριακών δήμων. Στον καλλικρατικό Δήμο Κιλελέρ αφορά μόνον το ποσό των 312.000 ευρώ, οφειλές που κακώς δεν πληρώθηκαν από τη νέα δημοτική αρχή ενώ υπήρχε ταμειακό υπόλοιπο.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις που σκοπό όπως προαναφέραμε έχουν να πλήξουν το κύρος του κ. Κομήτσα πληροφορούμε ότι πράγματι επιλέξαμε την απόρριψη της χρηματοδότησης για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου το 2013, διότι ήδη από το καλοκαίρι του 2012 είχαμε εκταμιεύσει δάνειο 2.000.000 ευρώ για αποπληρωμή όσων παλαιών οφειλών δεν έπασχαν από αποφάσεις και δικαιολογητικά, ενώ για τις υπόλοιπες οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό και να πληρωθούν με διαταγή πληρωμής. Σε συνεργασία με υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας διαπιστώσαμε ότι αν μπαίναμε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ληξιπρόθεσμων, οι οφειλές μας που δεν έπασχαν από απόψεως δικαιολογητικών ήταν ελάχιστες, ενώ οι παρακρατήσεις που θα γίνονταν σε βάρος του Δήμου μας ήταν πολύ περισσότερες. Σημειώνουμε ότι ουδέποτε μέχρι και το τέλος της θητείας μας, εκδόθηκε απόφαση, ή εγκύκλιος από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών που να αφορά αναχρηματοδότηση δανείων που είχαν συναφθεί για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτά ίσχυαν τότε, αυτά σταθμίσαμε και η όποια απόφασή μας ήταν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου.

Νέα δεδομένα προέκυψαν στα τέλη του Νοεμβρίου του 2014, όταν ο κ. Ντινόπουλος στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών και εξυπηρέτησης δημάρχων προσκείμενων στην παράταξή του ανέσυρε την παλιά απόφαση για χρηματοδότηση του δήμου Κιλελέρ και της έδωσε περιεχόμενο, εντάσσοντας τόσο την αναχρηματοδότηση του δανείου όσο και την απόδοση ποσών για χρέη που πληρώθηκαν με κατασχετήρια αλλά και για την εξόφληση χρεών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 30/11/2014.

Αυτή είναι η αλήθεια. Θεωρούμε θετική την εξέλιξη για τον Δήμο Κιλελέρ, υπό τον όρο ότι τα χρήματα αυτά δεν θα θεωρηθούν δανεισμός και δεν θα επιστραφούν έντοκα ή άτοκα στο μέλλον. Δεν κατανοούμε την εμπάθεια και την επίθεση του κ. Νασιακόπουλου με απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Κομήτσα.

Οι συνθήκες και τα δεδομένα αλλάζουν με το χρόνο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και πολιτικής ανωμαλίας, όπου ως συνήθως προ των εκλογών τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό της εξυπηρέτησης πολιτικών φίλων, κομματικών σκοπιμοτήτων και για δημιουργία εντυπώσεων.

Όσον αφορά στις αιχμές για το ενδιαφέρον και το έργο του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα, απάντηση δίνουν τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο μας και που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ επί θητείας του, με τιτάνιες συντονισμένες προσπάθειες τόσο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κιλελέρ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και του Ο.Σ.Κ. της Ε.Ε.Τ.Α. και συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Κομήτσα στα συναρμόδια Υπουργεία:

Η ανόρυξη γεωτρήσεων και κατασκευή αγωγών για την υδροδότηση του Αρμενίου και της Μέλισσας.

Η επέκταση του κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Πλατυκάμπου.

Η ανέγερση κτιρίου τριθέσιου Νηπιαγωγείου στη Νίκαια.

Η διαμόρφωση πάρκου και η αποχέτευση όμβριων στην περιοχή Καλλιθέα – Νίκαιας. Η ανέγερση κτιρίου περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας. Η ανακαίνιση του παλιού κτιρίου Αστυνομικού Σταθμού Νίκαιας για τη στέγαση Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Φωτισμού με εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Η ένταξη του κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Νίκαιας στο πρόγραμμα Εξοικονομώ. Έργα προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Κύριε Νασιακόπουλε, ευχόμαστε σύντομα να δούμε και εντάξεις δικών σας προτάσεων σε προγράμματα και έργα στα χωριά μας, που να έχουν τη δική σας σφραγίδα και που θα σας καταστήσουν άξιο συνεχιστή του έργου του κ. Κομήτσα.

Επιτέλους, φερθείτε με αρχοντιά και αξιοπρέπεια, έναντι του προκατόχου σας, ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα με τα έργα, τις ενέργειες, το ήθος του και την εν γένει συμπεριφορά του ενώ εσείς μέχρι σήμερα είσθε ακόμη στα λόγια».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass