ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Οι 11 του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2015 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:36

Ανακοινώθηκε χθες και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Λάρισας, με τη σύνθεση ακριβώς που είχε δημοσιεύσει η «Ε» βάσει πληροφοριών. Οι 11 επιλέχθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με βάση την πρόταση της Νομαρχιακής της Λάρισας, η οποία ακολούθως εμπλουτίστηκε και με συνεργαζόμενες υποψηφιότητες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι 7 και 4 οι υποψήφιοι που συνεργάζονται μαζί του. Αναλυτικά και κατ’ αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι:

-Άννα Βαγενά, ηθοποιός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

-Δημήτρης Γελαλής, οικονομολόγος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας από το 2012. Γεννήθηκε στη Βερδικούσια Ελασσόνας το 1958, διετέλεσε πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Λογιστών, ήταν υπάλληλος της ΕΑΣ Λάρισας. Ενεργό μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

-Τάκης Γιαλαμάς, δημοτικός υπάλληλος Λάρισας, συνδικαλιστής από το 1979. Γεννήθηκε το 1952 στην Κοιλάδα Λάρισας. Στέλεχος ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με το “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” .

-Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, λογιστής. Γεννήθηκε το 1960 στη Βαμβακού Φαρσάλων και από το 1987 κατοικεί μόνιμα στα Φάρσαλα. Από το 1999 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλοτε από τη μεριά της συμπολίτευσης από το πόστο του αντιδημάρχου και άλλοτε της αντιπολίτευσης, υποψήφιος δήμαρχος Πολυδάμαντα το 2006, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη “Θεσσαλών Δύναμη” (2010 Απ. Παπατόλιας) και με το “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” (2014).

- Ηρώ Διώτη, οικονομολόγος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από το 2009.

Περιφερειακή σύμβουλος, υποψήφια περιφερειάρχης-επικεφαλής παράταξης “Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία”. Έχει διατελέσει υπεύθυνη Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το ΥΠΕΚΑ, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

-Βασίλης Ζωγράφος, εκπαιδευτικός, διευθυντής 9ου Δημ.Σχολείου Λάρισας. Επί σειρά ετών συνδικαλιστής και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ). Επανειλημμένα υποψήφιος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων. Μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ από το 1990 μέχρι το 2012.

- Γιάννης Καριπίδης, οφθαλμίατρος. Γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1959, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

-Φωτεινή Καρυώτη, δασολόγος-περιβαλλοντολόγος. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987, μέλος της Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

-Παπαϊωάννου Άννα, μαθηματικός, καθηγήτρια Πληροφορικής – Μαθηματικών στο δημόσιο σχολείο. Κατάγεται από το Στόμιο. Μέλος ΕΛΜΕ Λάρισας, Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΕΛΜΕ, Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου «Τόπος Αλληλεγγύης».

-Νίκος Σαμαράς αρχιτέκτων μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας - καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας. Διετέλεσε πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με την «Οικολογική Θεσσαλία».

- Μάνθος Σαρρής, ελεύθερος επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, μέλος Ε.Ε. του ΔΣ της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε γραμματέας της ΝΕ Λάρισας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass