ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παγωμένος Πηνειός και χιλιάδες κόσμου

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2015 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:33

Έξι κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού, στη γέφυρα του Αλκαζάρ στη Λάρισα, την Τρίτη το πρωί, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και χιλιάδες κόσμου, που κατέκλυσαν τη γύρω περιοχή, παρακολούθησαν την τελετή, τηρώντας την παράδοση δεκαετιών. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο κολυμβητής Γεώργιος Καζαζίδης, που είναι και μέλος της ομάδας πόλο της Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας.

Ο επίσημος εορτασμός άρχισε με τον μεγάλο αγιασμό των υδάτων στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο κι ακολούθως σχηματίστηκε πομπή, που κατευθύνθηκε στη γέφυρα του Πηνειού, όπου από την ειδική εξέδρα που στήθηκε στη διπλανή πεζογέφυρα, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Πηνειό. Στην τελετή στη γέφυρα, συγχοροστάτησε κι ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, που είχε λειτουργήσει προηγουμένως στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους. Με το «Εν Ιορδάνι…» έπεσαν έξι κολυμβητές στο νερό και αφέθηκαν συγχρόνως, ελεύθερα, περιστέρια, που συμβολίζουν το Άγιο Πνεύμα.

Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος πρόσφερε σταυρό στον κολυμβητή που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος προσήλθε στη γέφυρα συνοδευόμενος κι από συναθλητές του από τον ίδιο σύλλογο, τονίζοντας συγχρόνως ότι η προσπάθεια ήταν ομαδική. Η πομπή επέστρεψε στον μητροπολιτικό ναό και λίγο μετά, επίσημοι και κόσμος μετέβησαν στην αίθουσα του ΟΥΗΛ, όπου ο Δήμος Λαρισαίων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της δημοτικής αρχής.

Ε. Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass