ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ ΜΙΛΗΣΑΝ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ

Οι εξελίξεις φέρνουν εκλογές!

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2016 0:44

«Θέμα μηνών είναι η διεξαγωγή εθνικών εκλογών», όπως εκτίμησε χθες από τη Λάρισα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης που μίλησε σε εκδήλωση της ΛΑΕ Λάρισας για το ασφαλιστικό και τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι «η κυβέρνηση, ευρισκόμενη μεταξύ των λαϊκών κινητοποιήσεων και των απαιτήσεων των δανειστών, είτε θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα, με τη μορφή οικουμενικής ή με τη συμμετοχή των κομμάτων της κεντροαριστεράς, είτε θα προχωρήσει σε εκλογές, μετά από την πάροδο λίγων μηνών».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Στρατούλης εκτίμησε ότι και το 3ο μνημόνιο θα αποτύχει, γιατί συνεχίζει με τη συνταγή της λιτότητας που διαλύει την κοινωνία και φτωχοποιεί την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση του τόπου από τα μνημόνια και η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού μοντέλου, μέσα από εθνικό νόμισμα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «οι θέσεις της Λαϊκής Ενότητας είναι να ανοίξουν τα σύνορα οι χώρες της Ευρώπης που τα κρατούν κλειστά, να υπάρξει υποχρεωτική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιβληθούν κυρώσεις σε όσες χώρες παραβιάζουν τις κοινές αποφάσεις της Ε. Ε. αλλά και το Διεθνές Δίκαιο».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, αυτές τις θέσεις θα πρέπει να απαιτήσει ο πρωθυπουργός στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, απειλώντας με διαρκές βέτο στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές από όλους.

Πάντως, το στέλεχος της ΛΑΕ εμφανίστηκε απαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο hot spot, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις παραγόντων που κάνουν λόγο για οριστικό κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη, λήψη απόφασης να φιλοξενήσει η χώρα μας έως και 150.000 πρόσφυγες και ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί από χώρα διέλευσης προσφύγων σε χώρα υποδοχής τους.

Στο ασφαλιστικό ειδικότερα αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρώην γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «το διαχρονικό πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η ελλειμματικότητά του, η ανισότητα μεταξύ παροχών και εισφορών και η άναρχη οικοδόμησή του.

Αυτό το σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει με τα μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν σε λίγο καιρό, αφού με αυτά γίνεται απλά προσπάθεια να εξοικονομηθούν 1,8 δισ. ευρώ για το 2016. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα της τάξεως των 4,5 έως 5 δισ. ευρώ από το 2017, γίνεται σαφές ότι πέρα από το παρόν σχέδιο θα υπάρξουν νέα μέτρα, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό».

«Ότι και να λέει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Ρωμανιάς, «μειώσεις σε όλες τις συντάξεις θα υπάρξουν, τόσο για τους μελλοντικούς συνταξιούχους όπου η μείωση θα είναι έως και 20 %, όσο και στις σημερινές συντάξεις, καθώς πρόσφατα ο πρωθυπουργός υπαινίχθηκε ότι οι κύριες συντάξεις από ένα ποσό και πάνω θα μειωθούν επίσης».

Τέλος, ο κ. Ρωμανιάς εκτίμησε ότι μπορεί το ΔΝΤ να φέρεται υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, την προτείνει όμως μέσα από ένα νέο, τέταρτο μνημόνιο που θα συνεπάγεται και άλλα βάρη για τον Έλληνα πολίτη.

Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά στελέχη και φίλοι της Λαϊκής Ενότητας, στελέχη της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, Δημήτρης Τάχος και άλλοι.

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass