ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Βραδινή πικετοφορία για το ασφαλιστικό!

* Το ΕΚΛ προειδοποιεί για νέα 48ωρη απεργία

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2016 0:20

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε πικετοφορία προειδοποιώντας για νέα 48ωρη πανεργατική απεργία εάν τελικά περάσει από τη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προχώρησαν χθες εργαζόμενοι και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η πικετοφορία που είχε δυναμικό χαρακτήρα ξεκίνησε στις 7 μ.μ. από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και συνεχίστηκε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό, πλακάτ και ντουντούκες προκαλώντας αίσθηση στους Λαρισαίους που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας μοιράστηκαν φέιγ-βολάν με τα αιτήματα των εργαζομένων για το ασφαλιστικό όπου μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι:

* Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη για όλους και για μειωμένη στα 62 έτη με μεγάλες περικοπές για κάθε πρόωρη, με βάση το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Για τους νέους, τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, η σύνταξη θα είναι άπιαστο όνειρο.

* Είναι πιθανόν στο τελικό Ν/Σ να προβλέπεται αύξηση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθείς από τις 4.500 σε 6.000.

* Μειώνουν την κατώτερη σύνταξη από 486 στα 384 ευρώ και επιβάλλουν την αναλογική σύνταξη φτώχειας για την οποία θα υπολογίζεται με χαμηλούς συντελεστές για κάθε χρόνο ασφάλισης και για όλο τον εργάσιμο βίο και όχι στα 5 καλύτερα χρόνια.

* Μειώνουν δραστικά όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων, όσο και αυτών που θα βγουν από δω και πέρα. Μεγάλη σφαγή ετοιμάζουν και στις αναπηρικές συντάξεις.

* Μειώνουν δραστικά το ΕΚΑΣ που θα έχει ζωή για ακόμα 3 χρόνια, αφού το 2019 προβλέπεται η κατάργησή του σε όλους.

* Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ενώ τις εργοδοτικές κατά 1% όταν πριν λίγα χρόνια τις μείωσαν 3%.

* Προωθούν ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους (μισθωτούς, αγρότες, ΕΒΕ, ελευθεροεπαγγελματίες), με εξίσωση προς τα κάτω όλων των συντάξεων και παροχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass