ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Μπρρρρ! Αυτή η βαρυχειμωνιά παλεύεται. Η άλλη όμως…;

* Έβγαλαν τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ οι γυναίκες, ήρθε και το σαλέπι αλλά οι νέοι πλέον πίνουν… καπουτσίνο. * «Τι θα γίνει όμως με τις κρύες τσέπες μας;» αναρωτιούνται πολλοί…

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2015 15:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:23

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Η Κατερίνα με τη Γεωργία είναι δύο νεαρές Λαρισαίες που σπουδάζουν στα Γιάννενα. Φτάνοντας στην γενέτειρά τους για να περάσουν οικογενειακά τις γιορτές συνάντησαν καιρικές συνθήκες που ούτε στην… Ήπειρο πρόλαβαν να δούν. Αν μη τι άλλο αποτέλεσε γι’ αυτές μια ευχάριστη έκπληξη που την απόλαυσαν με μια βόλτα στην πόλη. «Δεν μας έχει συνηθίσει η Λάρισα σε τέτοια καιρικά φαινόμενα και αν μη τι άλλο γελούσαμε διότι φύγαμε από τα Γιάννενα που φημίζονται για κρύο στα ορεινά τους και ήρθαμε στη Λάρισα και όχι μόνο ξεπαγιάσαμε αλλά είδαμε και χιόνι», μας λένε και τυλίγουν γύρω από το λαιμό τους το απαραίτητο κασκόλ.

Σκουφιά, γάντια, μπουφάν με χνουδωτές και φουντωτές κουκούλες αλλά και διάφορα αξεσουάρ όλων των αποχρώσεων και των σχημάτων έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους. Κυρίως οι γυναίκες προτίμησαν να συνδυάσουν τις εμφανίσεις τους με ένα όμορφο σετ. «Είναι στο αίμα των γυναικών να βρίσκουν την ευκαιρία να συνδυάζουν κάθε καιρικό φαινόμενο με κάτι το όμορφο. Έτσι και τώρα βρίσκουν τρόπους για να δώσουν μια άλλη νότα» μας εξηγεί ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε τέτοια είδη. «Τέτοιες μέρες αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα είδη σημειώνουν μια αύξηση».

Βλέπουμε και τους «ντελιβεράδες» που έχουν ξεπαγιάσει πάνω στα μηχανάκια τους και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το κρύο αλλά και την ολισθηρότητα πάνω στους δρόμους. «Μόνο να μην έρθει χειμώνας όπως το 2001. Τότε το χιόνι ξεπερνούσε το μισό μέτρο και είχαμε χάσει πολλά μεροκάματα. Γενικά ήταν πολύ δύσκολα και για εμάς που είμαστε στους δρόμους και μοιράζουμε όλων των ειδών τα αντικείμενα» τονίζει ο 44χρονος Σάκης υπάλληλος εταιρείας που δραστηριοποιείται και στις διανομές.

Στην κεντρική πλατεία η… μικρή βουλή αντέγραψε την άλλη τη μεγάλη Βουλή. Διαλύθηκε, όχι όμως λόγω μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή απλά δεν συμπλήρωσε… απαρτία στην παρέα. Καναδυό και μάλιστα σκόρπιοι όλοι κι όλοι. «Πού να πάμε και μεις αγόρι μου»; λέει ένας με παράπονο. «Είναι να βγαίνεις με τέτοιο καιρό; Να και γω πήγα για κάτι φάρμακα και έκατσα να χαζέψω λίγο. Αλλιώς δεν είναι να βγαίνεις. Άσε που γλιστράει ο τόπος τώρα» και στο νου μας πάει η παροιμία για το πέσιμο. Δεν είναι καιρός τώρα για τέτοια.

Να και μερικοί πιτσιρικάδες. Είναι δεν είναι 12 χρόνων. Τρέχουν να μαζέψουν λίγο χιόνι για να σχηματίσουν χιονόμπαλες. Δεν βρίσκουν αρκετό και στρέφονται στους «ουρανούς» των παρκαρισμένων Ι.Χ. και κάτι γίνεται. Το απολαμβάνουν και περιμένουν την μεγάλη χιονόπτωση. Θα ‘ρθει άραγε;

Μπροστά από τα ΑΤΜ κόσμος περιμένει στην ουρά. Όπως θα τα πάρει έτσι θα τα δώσει. Από τη μισθοδοσία στα τέλη κυκλοφορίας, το αέριο, την εφορία. Χίλια δυο. Τυλιγμένοι με τις κουκούλες των μπουφάν τους και καμπουριασμένοι. Κάποιοι απαισιόδοξοι. «Βαρυχειμωνιά μέσα και έξω από τις τσέπες μας» λέει ένα γνώριμο πρόσωπο που περιμένει υπομονετικά τη σειρά του, όταν του αναφέρουμε πως κάνουμε σχετικό ρεπορτάζ. «Αυτήν η βαρυχειμωνιά παλεύεται. Η οικονομική βαρυχειμωνιά όχι…» καταλήγει δίνοντάς μας και τίτλο. Περιμένουν μια αλλαγή. Θα ΄ρθει άραγε και γι αυτούς;

«Σαλεεεεέπι» ακούμε μια φωνή στο κέντρο αλλά όσο και να δυναμώνει οι νέοι, μέσα από τις τζαμαρίες των καφέ, τον κοιτάνε λίγο περίεργα. Ρόφημα της εποχής, σκεφτόμαστε αλλά όχι της δικής τους… Οι νέοι πλέον προτιμούν μια ζεστή λευκή σοκολάτα με γεύση «φουντούκι ή καραμέλα». Ένα καπουτσίνο και κανένα. Αλλάζουν οι συνήθειες αλλά το χαμόγελό τους τουλάχιστον μένει το ίδιο… Ας κρατήσουμε την αισιοδοξία. Οι νέοι κάτι θα ξέρουν.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass