ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ, ΓΡΑΦΕΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. νεαροί Λαρισαίοι που «αλώνιζαν»

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 0:37

 

Διαρρήξεις καφέ – μπαρ και γραφείων αλλά και κλοπές, συνεργείων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, περιλαμβάνονται στη δράση πέντε νεαρών Λαρισαίων, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι νεαροί, ηλικίας από 18 έως 23 ετών, «αλώνιζαν» στην κυριολεξία από τον περασμένο Νοέμβριο, κλέβοντας διάφορα είδη από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον λόφο του Φρουρίου, γραφεία, συνεργεία αυτοκινήτων αλλά και μοτοσικλέτες, τα οποία κλοπιμαία, εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ., ότι τα μεταπουλούσαν στη συνέχεια.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος εξαρτημάτων ηχητικών συστημάτων, εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτου καθώς και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Οι δυο νεαροί, 23 και 18 ετών, εντοπίσθηκαν προχθές το μεσημέρι μετά από έλεγχο αστυνομικών της ΟΠΚΕ Λάρισας, στη διασταύρωση της παλιάς εθνικής με την οδό Βόλου. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν μερικά κλοπιμαία, όπως προέκυψε στη συνέχεια από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ενώ δικογραφία, επίσης για διακεκριμένες κλοπές, σχηματίσθηκε σε βάρος τριών ακόμη Λαρισαίων ηλικίας 19, 20 και 18 ετών, που θεωρούνται συνεργοί των δύο συλληφθέντων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν ένα tablet, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 33 εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτου και οκτώ εργαλεία, τα οποία όπως προέκυψε αποτελούν προϊόντα κλοπών και κατασχέθηκαν.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μαζί με τους άλλους τρεις ημεδαπούς συνεργούς τους, διέπρατταν κλοπές με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση.

Συγκεκριμένα, οι πέντε δράστες κατά το τελευταίο τρίμηνο στη Λάρισα διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις: Πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου διέρρηξαν αποθήκη, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών μηχανικών αυτοκινήτων και αφαίρεσαν τα προαναφερόμενα κατασχεθέντα εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτου.

Βραδινές ώρες της 30/31 Ιανουαρίου διέρρηξαν κατάστημα – γραφείο 54χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το παραπάνω κατασχεθέν tablet, καθώς και έναν φορητό υπολογιστή.

Πρώτες πρωινές ώρες της 4 Ιανουαρίου διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ περίπου, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και πέντε συσκευές αναπαραγωγής και μίξης ήχου.

Πρώτες πρωινές ώρες της 4 Ιανουαρίου διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ περίπου και δύο ενισχυτές ήχου. Το βράδυ της 30 Δεκεμβρίου 2015 διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας ηχητικών συστημάτων 36χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν πέντε πιστωτικές κάρτες.

Κατά το διήμερο 6/7 Νοεμβρίου 2015 αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα 23χρονου ημεδαπού. Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: η αφαιρεθείσα δίκυκλη μοτοσικλέτα, ένας σκελετός μοτοποδηλάτου και ένας κινητήρας μοτοσικλέτας, 23 συσκευές αναπαραγωγής και ενίσχυσης ήχου, τρία dvd και ένα cd-player, πέντε τμήματα – εξαρτήματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους, ενώ ερευνάται η προέλευση των υπολοίπων αντικειμένων. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και έλαβαν προθεσμία μέχρι σήμερα, προκειμένου να απολογηθούν ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, «διερευνάται τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass