Συνελήφθη απατεώνας για τα τροχαία - μαϊμού

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 0:35 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Φεβ 2016 1:12

 

Έναν Βούλγαρο υπήκοο εξετάζουν από χθες βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να ξετυλίξουν τον μίτο της δράσης ομάδας απατεώνων που, εδώ και μήνες, έχουν τρομοκρατήσει δεκάδες συμπολίτες, με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Βούλγαρος υπήκοος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» συνελήφθη χθες σε ραντεβού με Λαρισαίο ο οποίος πήγε να παραδώσει χρήματα προκειμένου το παιδί του, που υποτίθεται ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, να… απαλλαγεί των συνεπειών του νόμου.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μήνες, άγνωστοι τηλεφωνούν (με απόκρυψη) στα σπίτια συμπολιτών και με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, τους λένε ότι ο γιος τους ή η κόρη τους, προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα τραυματίζοντας ένα ανήλικο παιδί, το οποίο μάλιστα «πέθανε» κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Για να απαλλάξουν λοιπόν τον οδηγό από τις νομικές συνέπειες του τροχαίου, ζητάνε χρήματα για να «μεσολαβήσουν» σε «γνωστούς» δικαστές.

Οι δράστες, άλλοτε συστήνονται ως «δικηγόροι», άλλοτε ως «αστυνομικοί» και άλλοτε ως «αυτόπτες μάρτυρες» του τροχαίου και ποντάροντας στη συναισθηματική φόρτιση των υποψήφιων θυμάτων τους, δεν διστάζουν ακόμη και να προσποιηθούν το παιδί της οικογένειας, που «ακούγεται» στο τηλέφωνο, να εκλιπαρεί ζητώντας βοήθεια από τους γονείς του.

Μόνο χθες, η ομάδα των απατεώνων προσπάθησε εκ νέου να εξαπατήσει δεκάδες Λαρισαίους με την ίδια μέθοδο, με αρκετούς συμπολίτες να σοκάρονται όπως είναι φυσιολογικό, όταν πληροφορούνται ότι το παιδί τους, «βρέθηκε» σε αυτή την κατάσταση. Μια Λαρισαία λιποθύμησε χθες ακούγοντας για το «κακό» που βρήκε το παιδί της, άλλη σημείωνε στην «Ε» ότι «αφού “συνήλθα” από τα όσα άκουγα, κατάλαβα ότι δεν μπορεί να είχε συμβεί κάτι αφού η κόρη μου εκείνη την ώρα έδινε εξετάσεις». Μια τρίτη Λαρισαία, τους έκλεισε το τηλέφωνο, έχοντας ενημερωθεί για τη δράση τους από προηγούμενα δημοσιεύματα.

Η δράση των απατεώνων φαίνεται πως εντάθηκε χθες, όπως αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συμπολιτών που έντρομοι κατέφυγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για να καταγγείλουν σοκαρισμένοι, τη δράση των απατεώνων.

Ψύχραιμα ωστόσο αντέδρασε άλλος συμπολίτης ο οποίος προσποιήθηκε ότι πίστεψε τους απατεώνες και παράλληλα ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο ραντεβού για να τους παραδώσει τα χρήματα, βρίσκονταν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας οι οποίοι και συνέλαβαν χθες τον Βούλγαρο υπήκοο, περισσότερα στοιχεία για τον οποίο δεν έγιναν γνωστά αφού η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί πως ανάλογα κρούσματα εξαπάτησης συμπολιτών, καταγράφονται στη Λάρισα από το περασμένο καλοκαίρι, με τους δράστες σε κάποιες περιπτώσεις να καταφέρνουν κιόλας να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους οι οποίοι πείσθηκαν ότι, σε άλλες περιπτώσεις το ίδιο τους το παιδί έπεσε θύμα τροχαίου και πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως και σε άλλες περιπτώσεις ότι το παιδί τους, είναι αυτό που προκάλεσε το τροχαίο.

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλες περιοχές της χώρας, συνελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα, 15 Βούλγαροι υπήκοοι αλλά και Ελληνες που εξαπατούσαν πολίτες με το ίδιο πρόσχημα. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αναμένεται να διαπιστωθεί αν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες καλούν τηλεφωνικά τα θύματά τους από τη Βουλγαρία και απλά στη χώρα μας βρίσκονται οι συνεργοί τους, οι οποίοι πάνε στα ραντεβού για να παραλάβουν τα χρήματα των θυμάτων. Τέλος με ενδιαφέρον αναμένεται να απαντηθεί το ερώτημα για το πώς οι απατεώνες γνωρίζουν την οικογενειακή κατάσταση των θυμάτων, όπως συνέβη σε μια από τις περιπτώσεις που ανέφερε χθες στην «Ε» συμπολίτης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass