ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Προγράμματα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων (ΟΧΓΦ)

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 5:30

 

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η υλοποίηση ενημερωτικών-εκπαιδευτικών ημερίδων κατάρτισης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ). Τη Δευτέρα (25-01-2016) πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αγιάς ενημερωτική-εκπαιδευτική ημερίδα από στελέχη του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒ&ΚΦ) Λάρισας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»). Στην ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αγιάς και τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετείχαν 60 περίπου αγρότες της περιοχής. Οι συμμετέχοντες αφού ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο Συντονισμού και Υλοποίησης των Προγραμμάτων γεωπόνο δρα Χρ. Νούλα και την υπεύθυνη για την διοικητική εξυπηρέτηση των Προγραμμάτων κ. Γρυπάρη Παρ. (τεχν. γεωπόνο) για τη διαδικασία που απαιτείται για την απόκτηση του πιστοποιητικού γνώσεων στην ΟΧΓΦ, καταρτίστηκαν στις απαιτούμενες θεματικές ενότητες από τους υπαλλήλους-εκπαιδευτές του ΙΒ&ΚΦ, δρα Μπαξεβάνο Δ. (γεωπόνο ερευνητή), Κωσταρά Ε. (περιβαλλοντολόγο), Μίχα Γ. και Ζαφειρίου Σωτ. (τεχνολόγους γεωπονίας). Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους καταρτιζόμενους αγρότες ενώ τους χορηγήθηκε ειδική βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος.

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας τέθηκαν κανόνες μέσω της θέσπισης Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την ΟΧΓΦ. Σύμφωνα με το σχετικό νόμο ν.4036/2012 εφεξής η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποίηση στην ΟΧΓΦ. Το πιστοποιητικό αποτελεί απόδειξη επαρκούς γνώσης των θεμάτων ΟΧΓΦ, η οποία είναι υποχρεωτικό να αποκτηθεί από τους χρήστες (ψεκαστές) επαγγελματίες ή μη. Τα πιστοποιητικά γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, χορηγούνται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά την επιτυχή παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης (6-12 ωρών) σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες και η δεύτερη φάση, στην επιτυχή εξέταση των καταρτιζομένων σε ειδικά εξεταστικά κέντρα μέσω μιας ειδικά για τον σκοπό αυτό σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ιστοσελίδα: http://ppp-usercert.minagric.gr/.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒ&ΚΦ) του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» (Θεοφράστου 1, Λάρισα). Πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Προγράμματος εκπαίδευσης αγροτών (2410 671300).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass