ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

«Μοιραία κατάληξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου»

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 5:30

Τη Δημοτική Αρχή Κιλελέρ, καταγγέλλει η «Οικολογική Θεσσαλία» για την κοπή και των τελευταίων έξι πεύκων, στο Δημοτικό Σχολείου Πλατυκάμπου, υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν «τις καταστρεπτικές συνέπειες μιας τέτοιας πράξης, κυρίως μετά τη γνωστοποίηση της πληροφορίας ότι στο εν λόγω σημείο φώλιαζε αποικία ερωδιών».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: ««Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πράξη τους, όταν μάλιστα τους προτάθηκε με τεκμηριωμένο τρόπο η υλοποίηση περιβαλλοντικής δράσης, μέσω της οποίας θα αντιμετωπίζονταν το πρόβλημα με τις κάμπιες και θα περιμέναμε να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε αυτή την επιλογή, όταν μάλιστα, κάτι τέτοιο, ταυτίζονταν και με τη θέση του διευθυντή της σχολικής μονάδας, αλλά και της εκπαιδευτικής ιεραρχίας.

Για ποιον λόγο, όμως, προχώρησαν με τόση βιασύνη στην κοπή των πεύκων; Άραγε να φοβόταν ότι μέσω μιας περιβαλλοντικής δράσης προστασίας των 6 δένδρων θα αποκαλύπτονταν το ατόπημά τους; Ή υπήρχε κάποιος άλλος λόγος; Ότι και να ήταν, θεωρούμε ότι η πράξη τους προκαλεί μη αντιστρέψιμη βλάβη στο ευρύτερο, τοπικό μικρο-οικοσύστημα.

Ως «Οικολογική Θεσσαλία» θα ζητήσουμε να διενεργηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς, να εξεταστούν όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την κοπή των δένδρων και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες όπου πρέπει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass