ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παραιτήθηκε η ηγεσία των Πρασίνων

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 8:01

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Την παραίτησή της, στον απόηχο των διαδοχικών αρνητικών εκλογικών αποτελεσμάτων των τελευταίων μηνών, ανακοίνωσε χθες, η ηγεσία των Πράσινων της Γερμανίας, ενός από τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Η εκλογική δύναμη των Πρασίνων μειώθηκε απότομα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, ενώ ακολούθησαν δύο απογοητευτικά έως καταστροφικά αποτελέσματα, στις περιφερειακές κάλπες σε Θουριγγία και Βρανδεμβούργο όπου έμειναν εκτός Βουλής.

«Είναι καιρός για νέα χέρια», δήλωσαν οι απερχόμενοι συμπρόεδροι Ρικάρντα Λανγκ και Όμιντ Νουριπούρ και παρέπεμψαν στο συνέδριο του Νοεμβρίου για την εκλογή νέας ηγεσίας. Ο κ. Νουριπούρ αιτιολόγησε την απόφαση της ηγεσίας αναφερόμενος στο καταστροφικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Βραδεμβούργου, όπου οι Πράσινοι έμειναν εκτός κοινοβουλίου. Το ίδιο συνέβη στις αρχές του μήνα και στην Θουριγγία. Οι Πράσινοι βρίσκονται «στην χειρότερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας» τους, τόνισε ο ίδιος. Στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα περιορίζεται για πρώτη φορά σε μονοψήφια ποσοστά έπειτα από επτά χρόνια. Η ιστοσελίδα «Table.Media» αναφέρει ως πιθανούς διαδόχους της σημερινής ηγεσίας την υφυπουργό Οικονομίας Φραντσίσκα Μπράτνερ και τον ομοσπονδιακό βουλευτή και πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Φέλιξ Μπάναστσακ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass