ΛΙΒΑΝΟΣ

Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ

*ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΡΟΥΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2024 7:20

ΒΥΡΗΤΟΣ
Δύο πηγές ασφαλείας από τον Λίβανο δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters, ότι ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ και επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της οργάνωσης, έχασε τη ζωή του χθες, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με τις πηγές, νεκρός είναι ο αξιωματούχος της φιλοϊρανικής οργάνωσης, Ιμπραχίμ Κουμπαϊσί. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου, τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την επίθεση. Τον θάνατο του Ιμπραχίμ Κουμπάισι, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό, επιβεβαίωσε χθες ο ισραηλινός στρατός. Οπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, ο Κουμπάισι χτυπήθηκε μαζί με άλλους αξιωματούχους της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ. Στην ανακοίνωση του στρατού προστίθεται ότι ο Κουμπάισι εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε κατείχε σημαντικούς στρατιωτικούς ρόλους, ενώ ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών.
«Με την πάροδο των ετών και κατά τη διάρκεια του πολέμου, ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση πυραύλων σε βάρος Ισραηλινών πολιτών», ανέφερε ο στρατός. «Ηταν ειδικός στον τομέα των πυραύλων και είχε στενούς δεσμούς με ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες της Χεζμπολάχ», συμπλήρωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass