ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ: Επίσημα υποψήφια των Δημοκρατικών

Συγκέντρωσε τις ψήφους που απαιτούνται και ποσό ρεκόρ για την εκστρατεία της

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2024 8:40

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Η Κάμαλα Χάρις κέρδισε τις ψήφους αρκετών αντιπροσώπων του συνεδρίου των Δημοκρατικών για να γίνει η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών Χάιμε Χάρισον.

«Είμαι πολύ περήφανος που επιβεβαιώνω ότι η αντιπρόεδρος Χάρις έχει συγκεντρώσει πάνω από την πλειοψηφία των ψήφων όλων των αντιπροσώπων του συνεδρίου και θα είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας» στις 5 Αυγούστου, δήλωσε η Χάρισον σε βίντεο την Παρασκευή.
Η Χάρις είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα και η πρώτη γυναίκα από τη Νότια Ασία που θα γίνει υποψήφια για τον Λευκό Οίκο από μεγάλο πολιτικό κόμμα των ΗΠΑ.
Εάν νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, τον Νοέμβριο, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Αμερικής.
Το απόγευμα της Παρασκευής, η Χάρις έγινε επίσημα υποψήφια αφού εξασφάλισε την υποστήριξη 2.350 αντιπροσώπων, το όριο που απαιτείται για να κερδίσει το χρίσμα.
Συνολικά, οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι 3.923 αντιπρόσωποι - ή το 99% των συμμετεχόντων - σκοπεύουν να την ψηφίσουν.
Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι χρίζονται συνήθως στα συνέδρια του κόμματός τους, αλλά η σχετικά καθυστερημένη ημερομηνία του 2024 κινδυνεύει να προσκρούσει στους πολιτειακούς νόμους περί πρόσβασης στις εκλογές.
Η Χάρις, 59 ετών, γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας και είναι η πρώτη υποψήφια των Δημοκρατικών στην σχεδόν 200χρονη ιστορία του κόμματος που προέρχεται από δυτική πολιτεία.
Ανέβηκε στις βαθμίδες της πολιτικής από εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο σε γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια και στη συνέχεια σε γερουσιαστή των ΗΠΑ.
ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟ
Εν τω μεταξύ η ομάδα εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε το ποσό των 310 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο, διπλάσιο και πλέον συνολικό ποσό σε σχέση με τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου συλλέχθηκε από τότε που η αντιπρόεδρος αντικατέστησε τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Καθώς η χρηματοδότηση παίζει σημαντικό ρόλο στις προεκλογικές εκστρατείες στις ΗΠΑ, με ποσά συχνά αστρονομικά, η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την απόσυρση την 21η Ιουλίου του Τζο Μπάιντεν.
Η ομάδα της Κάμαλα Χάρις «συγκέντρωσε 310 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, ήτοι η μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκλογές του 2024», ανακοίνωσε η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας της σε ένα δελτίο Τύπου.
Αυτή η συγκέντρωση κεφαλαίων «τροφοδοτήθηκε από τον καλύτερο μήνα συλλογής χρημάτων από μικρούς δωρητές στην ιστορία των προεδρικών εκλογών» των ΗΠΑ και αντιπροσωπεύει «το διπλάσιο και πλέον» ποσό σε σύγκριση με εκείνο που συγκέντρωσε η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ τον ίδιο μήνα, επισημάνθηκε από την ίδια πηγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass