Το Ευρωκοινοβούλιο εξέλεξε τους 14 αντιπροέδρους του

H ΡΟΜΠΕΡΤΑ ΜΕΤΣΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2024 7:40

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε χθες με μυστική ψηφοφορία τους 14 αντιπροέδρους του, για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Μεταξύ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξελέγησαν χθες , οι τέσσερεις ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πέντε στους Σοσιαλιστές, δύο στην κεντροδεξιά παράταξη των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ένας στους Φιλελεύθερους, ένας στους Σοσιαλιστές και ένας στην Αριστερά. Συγκεκριμένα, οι 14 Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σειρά αριθμών ψήφων, είναι οι εξής: Σαμπίν Βερχέγιεν (ΕΛΚ, Γερμανία). Έβα Κοπας (ΕΛΚ, Πολωνία). Εστέμπαν Γκονζάλες Πονς (ΕΛΚ, Ισπανία). Καταρίνα Μπάρλεϊ (Σοσιαλιστές, Γερμανία). Πίνα Πιτσιέρνο (Σοσιαλιστές, Ιταλία). Βίκτορ Νεγκρέσκου (Σοσιαλιστές, Ρουμανία). Μάρτιν Χόχσικ (ΕΛΚ, Σλοβακία). Κριστέλ Σχαλντεμόζε (Σοσιαλιστές, Δανία). Γιαβί Λόπεζ (Σοσιαλιστές, Ισπανία). Σοφί Βιλμές (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο). Νικολάε Στεφανούτα (Πράσινοι, Ρουμανία). Αντονέλα Σμπέρνα (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Ιταλία). Ρομπερτς Τζίλε (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Λετονία). Γιούνους Ομάρχεε (Αριστερά, Γαλλία).
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΡΟΜΠΕΡΤΑ ΜΕΤΣΟΛΑ
Την ίδια ώρα, η δεύτερη αντιπρόεδρος της προηγούμενης σύνθεσης του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα, ύστερα από την ψηφοφορία, ανέλαβε την Προεδρία του Κοινοβουλίου. Υποψήφιες για την Προεδρία του ΕΚ ήταν η Ρομπέρτα Μέτσολα –προερχόμενη από το ΕΛΚ– και η Irene Montero, προερχόμενη από την Αριστερά.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας οι δύο υποψήφιες απηύθυναν σύντομες ομιλίες στην ολομέλεια. Στη συνέχεια, οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν και εξέλεξαν εκ νέου τη Ρομπέρτα Μέτσολα ως πρόεδρο του Σώματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass