Σπουδές με κριτήριο το ύψος!

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ *ΣΑΛΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2024 8:41

ΑΝΟΪ
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της Σχολής Διοίκησης και Επιχειρήσεων (HSB) του Εθνικού Πανεπιστημίου του Βιετνάμ που βάζει υψομετρικό κριτήριο στη φοίτηση. Η σχολή ανακοίνωσε ότι οι φοιτήτριες πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,58 μέτρα και οι φοιτητές τουλάχιστον 1,65 μέτρα για να γίνουν δεκτές φέτος. Ωστόσο οι ιθύνοντες σύμφωνα με τη DeutscheWell πρόσθεσαν ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η εξήγηση που έδωσε η σχολή είναι ότι η σχέση μεταξύ του ύψους και της επιτυχίας είναι τόσο σημαντική και γι’ αυτό οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι είναι «πολύ κοντοί» δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέπεται να σπουδάζουν.
Αφού η βιετναμέζικη διαδικτυακή εφημερίδα TuoiTre ανέφερε για πρώτη φορά αυτό το κριτήριο ύψους για την εισαγωγή, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 6 Ιουνίου, το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή στο πανεπιστήμιο να επανεξετάσει τις απαιτήσεις αυτές, και κατόπιν το HSB προσάρμοσε τα κριτήρια εισαγωγής του.
Αφαίρεσε την απαίτηση ύψους για τρία από τα τέσσερα προπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει - ο κανόνας ισχύει πλέον μόνο για ένα μάθημα, το Μάνατζμεντ και Ασφάλεια.
ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΣΧΟΛΗ
Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει το κριτήριο του ύψους η σχολή ανέφερε ότι έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει μελλοντικούς ηγέτες και άριστα στελέχη τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.
«Δεν πρόκειται μόνο για τεχνική καταλληλότητα αλλά και για σωματική καταλληλότητα, αναφέρει η σχολή, προσθέτοντας ότι το ύψος είναι καθοριστικός παράγων, ιδίως όταν πρόκειται για ηγεσία και αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε. Στο Βιετνάμ, το μέσο ύψος είναι 1,56 μέτρα για τις γυναίκες και 1,68 μέτρα για τους άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διατροφής του Βιετνάμ για τα έτη 2019-20. Κάθε άτομο που βρίσκεται μερικά εκατοστά πάνω ή κάτω από τον μέσο όρο αποκλίνει εντός του προτύπου και είναι «φυσιολογικό» σε ύψος, σύμφωνα με έναν στατιστικό κανόνα που είναι γνωστός ως «τυπική απόκλιση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass