Σκυλί-ρομπότ με πολυβόλο

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2024 8:01

ΠEKINO

Ο στρατός της Κίνας παρουσίασε το νέο όπλο του, που είναι ένας ρομποτικός σκύλος. Ο μηχανικός σκύλος, ο οποίος έχει ένα αυτόματο τουφέκι στην πλάτη του, βρέθηκε στο επίκεντρο των πρόσφατων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Καμπότζη, σύμφωνα με πλάνα του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα CCTV.

Ο σκύλος υποστηριζόταν από ένα drone με παρόμοιο οπλισμό στις ασκήσεις, στις οποίες οι μηχανές συνδυάστηκαν με ανθρώπινους στρατιώτες σε δοκιμαστικές ασκήσεις για αστικές επιθέσεις. «Μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα νέο μέλος στις αστικές πολεμικές επιχειρήσεις μας, αντικαθιστώντας τα ανθρώπινα μέλη μας για τη διεξαγωγή αναγνώρισης και τον εντοπισμό του εχθρού και το χτύπημα του στόχου», δήλωσε ο Chen Wei, ένας Κινέζος στρατιώτης, στο βίντεο. Ο σκύλος έχει το εμπορικό σήμα της κινεζικής εταιρείας που τον κατασκεύασε, της Unitree Robotics, ευδιάκριτο στο πλάι και ένα συμβατικό τουφέκι κυριολεκτικά βιδωμένο από πάνω. Οι τιμές για τον ρομποτικό σκύλο Go2 της εταιρείας ξεκινούν από 1.600 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Unitree. Η εταιρεία αρνήθηκε ότι πωλεί προϊόντα στον κινεζικό στρατό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass