Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Ο ΣΟΥΝΑΚ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2024 8:41

ΛΟΝΔΙΝΟ
Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου προκήρυξε ο ηγέτης των Τόρις και Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, που φέρνει νωρίτερα μια εκλογική αναμέτρηση που αναμενόταν αργότερα μέσα στο έτος.
Όπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανασταλούν αύριο Παρασκευή και η Βουλή θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου. Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου.

«Η οικονομική σταθερότητα είναι η αρχή. Το ερώτημα τώρα είναι ποιον εμπιστευόμαστε. Τώρα είναι η στιγμή που η Βρετανία πρέπει να επιλέξει. «Νωρίτερα σήμερα, μίλησα με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά για να ζητήσω τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Ο Βασιλιάς έκανε δεκτό αυτό το αίτημα και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου», δήλωσε στο διάγγελμα του ο 44χρονος ηγέτης των Τόρις, μιλώντας υπό βροχή στα σκαλιά της Ντάουνινγκ Στριτ. «Οι αβέβαιοι καιρού απαιτούν σαφές σχέδιο και τολμηρή δράση. Δεν θα ισχυριστώ ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά. Είμαι υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε μαζί. Καθοδηγούμαι από το ότι πρέπει να κάνω το σωστό, όχι το εύκολο. Θα αγωνιστώ για κάθε ψήφο και θα κερδίσω την εμπιστοσύνη σας. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν μια επιλογή, για το ποιος θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για να προφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον. Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στα κυβερνητικά επιτεύγματα. «Αντιμετωπίσαμε τον πληθωρισμό, ελέγξαμε το χρέος, μειώσαμε τους φόρους των εργαζομένων και αυξήσαμε την κρατική σύνταξη κατά 900 λίρες. Μειώσαμε τους φόρους στις επενδύσεις και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες του Brexit για να κάνουμε αυτή τη χώρα την καλύτερη στον κόσμο για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, βάλαμε ποσά ρεκόρ χρηματοδότησης στο Υγειονομικό Σύστημα Υγείας (NHS) μας και εξασφαλίσαμε ότι εκπαιδεύονται τώρα οι ιατροί και οι νοσηλευτές που χρειάζονται τις επόμενες δεκαετίες». Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον αντίπαλό του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι δεν ξέρουν τι παίρνουν με τον Στάρμερ επειδή «δεν τηρεί τις υποσχέσεις του».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί διατηρούν μεγάλο προβάδισμα, περίπου 20 μονάδων, και φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία ύστερα από 14 χρόνια κυβέρνησης των Συντηρητικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass