ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2024 8:31

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο στην Αυστραλία είναι γεγονός καθώς ένα παιδί φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό, όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές. Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών καταγράφηκε στην Αυστραλία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως το ανήλικο παιδί μολύνθηκε στην Ινδία, ενώ ένα διαφορετικό, εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος εντοπίστηκε σε μία πτηνοτροφική μονάδα.

Το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, με δισεκατομμύρια εκτρεφόμενα και άγρια πτηνά να έχουν πεθάνει, ενώ ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε δεκάδες είδη θηλαστικών. Σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές Αρχές, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα κρούσματα, ενώ η πιθανότητα να μολυνθούν και άλλοι είναι πολύ μικρή, καθώς η γρίπη των πτηνών δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. «Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση μόλυνσης ανθρώπου με γρίπη των πτηνών υψηλής παθογονικότητας στην Αυστραλία», δήλωσε η Δρ Claire Looker, επικεφαλής του υγειονομικού τμήματος της πολιτείας, σε σχετική της ανακοίνωση. Ήταν η πρώτη περίπτωση ανίχνευσης του στελέχους H5N1 σε άτομο ή ζώο στη χώρα, πρόσθεσε. «Το παιδί υπέστη σοβαρή λοίμωξη, αλλά πλέον είναι καλά και έχει αναρρώσει πλήρως», συμπλήρωσε. Η περίπτωση στη Βικτώρια αφορά έναν ιό H5N1, αλλά το στέλεχος δεν είναι το ίδιο με εκείνα που ευθύνονται για τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η Looker.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass