ΜΕΞΙΚΟ

Μαϊμούδες πέφτουν νεκρές λόγω ακραίας ζέστης

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2024 8:01

ΜΕΞΙΚΟ

Τις τελευταίες ημέρες από τις 16 Μαΐου τουλάχιστον 138 μαϊμούδες έχουν βρεθεί νεκρές στην πολιτεία του Ταμπάσκο στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Βιοποικιλότητας «Usumacinta». Αρκετές ακόμη διασώθηκαν από κατοίκους της περιοχής, πέντε εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε κτηνιάτρους, που έδωσαν μάχη για να τις κρατήσουν στη ζωή. «Ήρθαν σε εμάς σε κρίσιμη κατάσταση, με αφυδάτωση και πυρετό. Είχαν πάθει θερμοπληξία», ανέφερε ο Δρ. Σέρχιο Βαλενθουέλα.

Την ώρα που το ακραίο κύμα καύσωνα στο Μεξικό σχετίζεται με τους θανάτους τουλάχιστον 26 ανθρώπων από τον Μάρτιο, οι κτηνίατροι και οι διασώστες αναφέρουν ότι επίσης έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ή ίσως και εκατοντάδες μαϊμούδες. Στην πολιτεία του Ταμπάσκο νεκρές μαϊμούδες έκαναν την εμφάνισή τους την Παρασκευή, ενώ μια τοπική ομάδα εθελοντών πυροσβεστών μάζεψε τουλάχιστον πέντε ετοιμοθάνατες στην καρότσα του φορτηγού τους. Αυτό το είδος των μαϊμούδων που ζει στην περιοχή δημιουργεί φόβο, καθώς παράγει έναν δυνατό χαρακτηριστικό ήχο που μοιάζει με ουρλιαχτό λιονταριού, που δεν συνάδει με το μέγεθός του. Οι συγκεκριμένες μαϊμούδες δεν ξεπερνούν τα 90 εκατοστά στο ύψος, έχουν ουρά περίπου ίδιου μήκους και είναι αρκετά μυώδεις. Μερικά αρσενικά φτάνουν έως και τα 13,5 κιλά και ζουν περίπου 20 χρόνια. Διαθέτουν μεγάλα σαγόνια με αιχμηρά δόντια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass