ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Λαμπάδιασε αεροπλάνο της Japan Airlines

ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2024 8:33

ΤΟΚΙΟ
Τραγωδία εξελίχθηκε στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες στον διάδρομο προσγείωσης έπειτα από σύγκρουση με αεροσκάφος της ακτοφυλακής. Πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματος στο αεροσκάφος MA722 της ακτοφυλακής πέθαναν, ενώ ο πιλότος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Τόκιο.

Οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος διέφυγαν από το αεροπλάνο, με 17 εξ αυτών να νοσηλεύονται με τραύματα. Το αεροσκάφος της ακτοφυλακής κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Νιιγκάτα στη δυτική Ιαπωνία για να μεταφέρει βοήθεια σε κοινότητες που καταστράφηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο (βόρεια Ιαπωνία). Πρόκειται για το Airbus A350-900 το οποίο φαίνεται πως προσέκρουσε στο αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής. Το Χανέντα είναι ένα από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass