ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων

ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 100 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2024 8:23

KIEBO
Στο ξεκίνημα του νέου έτους η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία. Νέο μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones έπληξε το Χάρκοβο και το Κίεβο, με τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματίζονται. Μάλιστα, ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος και ρωσικό χωριό.

Επί τέσσερις ώρες οι σειρήνες ηχούσαν αδιάκοπα σε ολόκληρη την Ουκρανία καθώς η Ρωσία εξαπέλυε νέα μαζική επίθεση με drone και πυραύλους, αντίστοιχης ομοιότητας με αυτής της 29ης Δεκεμβρίου. Ακολούθησαν δεκάδες εκρήξεις, ενώ πυκνός καπνός κάλυψε τον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας. «Κόλαση» φωτιάς σε Κίεβο και Χάρκοβο που δέχθηκαν ένα ακόμα ανελέητο σφυροκόπημα, με αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Στο Κίεβο τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τους δεκάδες τραυματίες σε ένα από τα ισοπεδωμένα συγκροτημένα κατοικιών, ενώ οι ένοικοι με λιγοστά υπάρχοντα εγκατέλειπαν τα σπίτια τους. «Αγαπητοί Ουκρανοί, στις 2 Ιανουαρίου 2024, υπήρξαν και πάλι χτυπήματα από τους απάνθρωπους Ρώσους. Χρησιμοποίησαν σχεδόν 100 πυραύλους διαφόρων ειδών. Τουλάχιστον 70 καταρρίφθηκαν, 60 από αυτούς έπεσαν στο Κίεβο. Βάναυσα χτυπήματα έγιναν και στο Χάρκοβο» ανέφερε ο πρόερδος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ανάλογο το δυστοπικό σκηνικό με εικόνες ισοπέδωσης σε κατοικημένες περιοχές και στο Χάρκοβο.
Σε μια σπάνια παραδοχή, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε ότι ένα από τα δικά του πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισε χωριό στη δυτική περιοχή της Βορόνεζ, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια. Η επικίνδυνη κλιμάκωση με τη χαραυγή του νέου έτους αποτελεί συνέχεια ρωσικών αντιποίνων για το ουκρανικό χτύπημα το Σάββατο στο Μπέλγκοροντ με δεκάδες νεκρούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass