Εθνικό πένθος στο Ιράν

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2023 9:17

ΜΟΣΧΑ
Κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα διεξαχθεί άμεσα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, και κατά τη διάρκειά της σχεδιάζεται να γίνει ψηφοφορία επί σχεδίου απόφασης που καταρτίστηκε από τη Βραζιλία, τη χώρα που προεδρεύει στο ΣΑ αυτόν τον μήνα.
Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος από την πλευρά της κατήγγειλε «έγκλημα πολέμου» με «εκατοντάδες» θύματα μεταξύ των αμάχων, «συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, μελών του υγειονομικού προσωπικού».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες –αναμένεται σήμερα Πέμπτη στην Αίγυπτο, που γειτνιάζει με τη Λωρίδα της Γάζας–, από την πλευρά του, ανέφερε την Τρίτη το βράδυ πως το μακελειό στο νοσοκομείο του προκάλεσε «φρίκη». Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ «δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων» στη Λωρίδα της Γάζας, συμπλήρωσε χθες, σε ομιλία του στο Πεκίνο, αφού καταδίκασε «τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου».
Η Χεζμπολάχ, το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, σύμμαχος της Χαμάς, έχει καλέσει η σημερινή να είναι «μέρα οργής» για να καταδικαστεί «η σφαγή», για την οποία κατηγόρησε το Ισραήλ.
Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί κήρυξε μια ημέρα «εθνικού πένθους» χθες , ενώ προέβλεψε πως η επίθεση στο νοσοκομείο θα καταλήξει σε βάρος του Ισραήλ και του βασικού του συμμάχου, των ΗΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass