ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Θα ενταθούν οι βομβαρδισμοί σε Συρία και Ιράκ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ PKK

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2023 9:44

ΑΓΚΥΡΑ
Η Τουρκία θα συνεχίσει να εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών του PKK στη Συρία και στο Ιράκ, ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, «έχουμε ήδη εντείνει τις αεροπορικές επιχειρήσεις μας και θα συνεχίσουμε. Θα δείξουμε στους τρομοκράτες ότι μπορούμε να τους αφανίσουμε σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή».
Η Τουρκία ξεκίνησε να εξαπολύει σειρά βομβαρδισμών από την 1η Οκτωβρίου σε αντίποινα για επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην Άγκυρα. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τη Δευτέρα το βράδυ ότι η Τουρκία ολοκλήρωσε «με επιτυχία την πρώτη φάση» της εκστρατείας της βομβαρδισμών και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να διεξαγάγει επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ.
Επίσης είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα, το οποίο επανέλαβε , ότι 192 στόχοι καταστράφηκαν και 162 τρομοκράτες, μέλη του PKK και του συμμαχικού του YPG, σκοτώθηκαν.
Το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) είναι κουρδική οργάνωση ενταγμένη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass