ΗΠΑ

Σε ετοιμότητα οι ειδικές δυνάμεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΜΗΡΩΝ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2023 10:03

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Οι ΗΠΑ με 11 επιβεβαιωμένους νεκρούς Αμερικανούς πολίτες και πιθανώς τέσσερις ομήρους, θέτει σε ετοιμότητα τις ομάδες ειδικών αποστολών σε κοντινή ευρωπαϊκή χώρα.
Ισχυριζόμενο αποκλειστικές πληροφορίες από το Πεντάγωνο, το σάιτ The Messenger με πληροφόρηση κοντά στον στρατό των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως έχουν ενεργοποιηθεί οι ειδικές δυνάμεις με εμπειρία στη διάσωση ομήρων ή στην «εξαγωγή υπόπτων». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Lloyd Austin επιβεβαίωσε  πως οι ΗΠΑ έχουν «κόσμο στο έδαφος να βοηθήσουν με πληροφορίες και τον σχεδιασμό».
Η αναφορά σε «κοντινή ευρωπαϊκή χώρα» αυξάνει όπως είναι λογικό τις πιθανότητες να βρίσκονται σε Ελληνικό ή Ιταλικό έδαφος. Όπου η Ελλάδα φιλοξενεί 3 Αμερικανικές βάσεις και στρατόπεδα ΝΑΤΟϊκού τύπου, κατάλληλα για προετοιμασία τέτοιων επιχειρήσεων. Οι ομάδες αυτές είναι ειδικά εκπαιδευμένες σε επιχειρήσεις εντός οικιστικού πλαισίου και σε τακτικές αστικού πολέμου.
Εφόσον υπάρχουν Αμερικανοί υπό ομηρία, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ζητηθεί το πράσινο φως από το Ισραήλ για κοινή επιχείρηση στο έδαφός τους. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Όστιν Λόιντ επιβεβαίωσε προχθες πως οι ΗΠΑ έχουν «κόσμο στο έδαφος να βοηθήσουν με πληροφορίες και τον σχεδιασμό». Ο ίδιος ανέφερε πως το Πεντάγωνο έχει σύνδεσμο στο Ισραήλ με τις δυνάμεις ειδικών πολέμου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλωθεί επίσημα Αμερικανοί όμηροι, όμως οικογένειες τεσσάρων ατόμων δηλώνουν πως οι δικοί τους αγνοούνται. Οι ΗΠΑ έχουν θέσει σχεδόν  απεριόριστους πόρους στην υπηρεσία του Ισραήλ, ενώ τηρούν κοντινή γραμμή με το Ισραήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass