«Δεν έχουμε αποδείξεις, αλλά δεν το αποκλείουμε»

Δήλωσαν Αξιωματούχοι της NASA για εξωγήινους

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 8:04

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου τα συμπεράσματα μελέτης για τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, κοινώς για τα UFO.
Υπάρχουν, τελικά, εξωγήινοι; Η NASA δεν μπορεί να απαντήσει οριστικά, ούτε να αποκλείσει
«Δύο πιθανότητες υπάρχουν: είτε είμαστε ολομόναχοι στο σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές». Αυτό έχει πει ο Άρθουρ Κλαρκ, συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, συνοψίζοντας τη συλλογική επιθυμία της ανθρωπότητας να μάθει περισσότερα για το σύμπαν.
Η NASA, στη χθεσινή της ενημέρωση, καταλήγει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν εξωγήινοι. Ωστόσο, με προσεκτικές λέξεις, μας λέει ότι πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα και ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Πρόσφατα, στο αμερικανικό Κογκρέσο, ειπώθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν βρει κομμάτια από ιπτάμενα αντικείμενα που δεν ταιριάζουν στη σημερινή, γήινη τεχνολογία, ενώ έγιναν αναφορές για «μη ανθρώπινο» βιολογικό υλικό.
Αναμενόμενα, ξέσπασαν πάλι συζητήσεις για τα UFO, τα ΑΤΙΑ, ή τα UAP, όπως ονομάζονται, πλέον, επίσημα.
Χθες στις 17:00, η NASA, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ξεκίνησε την ενημέρωσή της σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας. Μισή ώρα πριν από την έναρξη της ενημέρωσης, στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο της έρευνας.
Την έκθεση ετοίμασε η ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, με πρόεδρο τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ. Πρόκειται για μια συμβουλευτική ομάδα 16 επιστημόνων από διάφορους τομείς, που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2022, με στόχο να εξεταστούν τα UAP από επιστημονική σκοπιά και να προχωρήσει η κατανόηση των φαινομένων.
«Η NASA ορίζει τα UAP ως παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη», έχει γίνει γνωστό. «Προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους».
Ο στόχος, όπως δήλωσε ο Dan Evans, διευθυντής Επιστημονικών Αποστολών της NASA, είναι να «διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τη φαντασία».
Σε ένα δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε τη μελέτη, η NASA δήλωσε ότι η κατανόηση των δεδομένων «είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσει να βγάλουμε επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με το τι συμβαίνει στον ουρανό μας».
Πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, η μελέτη σημειώνει ότι δεν μπορούμε «να συμπεράνουμε» ότι οι αναφορές για θεάσεις UFO έχουν να κάνουν πράγματι με στοιχεία εξωγήινης προέλευσης.
Παρ’ όλα αυτά, το κείμενο δεν ακυρώνει εντελώς τέτοιους ισχυρισμούς, γράφοντας ότι ο γαλαξίας «δεν σταματάει στα περίχωρα του ηλιακού συστήματος».
Στην ενημέρωση, η NASA ανέφερε ότι δεν βρήκε αποδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση, «δεν γνωρίζουμε τι είναι» και σε αυτό το πλαίσιο ορίζεται διευθυντής της NASA για την έρευνα στον τομέα των UAP.
«Ωστόσο», αναφέρει η μελέτη, «τα αντικείμενα αυτά πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ».
«Ακριβώς όπως ερευνούμε το άγνωστο μέσα στον δικό μας Γαλαξία, έτσι θα πρέπει επίσης να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την προοπτική της άγνωστης τεχνολογίας, που θα μπορούσε να προέρχεται από άλλες γωνιές του γαλαξία».
Συνεπώς, αν και η NASA δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για εξωγήινη ζωή αυτήν τη στιγμή, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, «πιθανή άγνωστη εξωγήινη τεχνολογία που λειτουργεί στη γήινη ατμόσφαιρα» δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass